Palo Alto Networks wil The Crypsis Group kopen

26-08-2020 | door: Witold Kepinski

Palo Alto Networks wil The Crypsis Group kopen

Palo Alto Networks, speler op het gebied van cyberbeveiliging, kondigde aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten om The Crypsis Group over te nemen, een management en digitaal forensisch adviesbureau. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Palo Alto Networks The Crypsis Group overnemen voor een totale aankoopprijs van 265 miljoen dollar, onder voorbehoud van aanpassing, te betalen in contanten. De voorgenomen overname zal naar verwachting worden afgerond tijdens het fiscale eerste kwartaal van Palo Alto Networks, afhankelijk van de tevredenheid van regelgevende goedkeuringen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Naarmate bedreigingsactoren zich blijven professionaliseren en steeds geavanceerder worden, neemt het risico van inkomsten en reputatieschade door een inbreuk op de beveiliging dramatisch toe. Om zich te kunnen concentreren op de gezondheid en groei van hun bedrijf, hebben organisaties vertrouwde partners nodig die niet alleen snel en efficiënt reageren op aanvallen en deze indammen, maar ook hun kennis en inzicht gebruiken om toekomstige aanvallen te voorkomen.

Palo Alto Networks biedt al best-in-class preventie-, detectie- en reactiemogelijkheden via Cortex XDR. De toevoeging van de beveiligingsadvies- en forensische capaciteiten van The Crypsis Group zal Cortex XDR's vermogen versterken om uitgebreide beveiligingstelemetrie te verzamelen, inbreuken te beheren en snelle responsacties te initiëren. De experts en inzichten van de Crypsis Group zullen ook het Cortex XDR-platform van brandstof voorzien met een continue feedbacklus tussen incidentresponsopdrachten en productonderzoeksteams om toekomstige cyberaanvallen te voorkomen. Het bedrijf verwacht de processen en technologie van The Crypsis Group te integreren in Cortex XDR om haar vermogen om organisaties in elke fase van de beveiligingslevenscyclus te beschermen verder te verbeteren.

De meer dan 150 beveiligingsadviseurs van de Crypsis Group hebben enkele van de meest complexe en significante cyberbeveiligingsincidenten afgehandeld en hebben gereageerd op meer dan 1.300 beveiligingsopdrachten per jaar. De Crypsis Group, door het tijdschrift Enterprise Security uitgeroepen tot een van de Top 10 Digital Forensics Services-bedrijven van 2019 en 2020, heeft meer dan 1.700 organisaties bediend in de sectoren gezondheidszorg, financiële dienstverlening, detailhandel, e-commerce en energie. De CEO van het bedrijf, Bret Padres, zal toetreden tot Palo Alto Networks.

Terug naar nieuws overzicht
Security