IDC voorspelt een solide groei voor de video security camera markt
27-08-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IDC voorspelt een solide groei voor de video security camera markt

Ondanks de negatieve impact van de COVID-19-pandemie en de uitsluiting van de twee marktleiders bij de strijd om grote Amerikaanse overheidscontracten, zal de markt voor videobewakingscamera's tot 2025 groeien. Dit is grotendeels te wijten aan de toenemende acceptatie van slimme camerasystemen en analytische software waarmee ze in verschillende functies kunnen worden gebruikt - naast standaard video bewaking. Dit meldt IDC.

Een nieuwe voorspelling van International Data Corporation ( IDC ) schat dat de wereldwijde markt voor videobewakingscamera's zal groeien tot 44 miljard dollar in 2025, tegenover 23,6 miljard dollar in 2019, met een vijfjarig samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van bijna 13%.

"De groei van videobewakingscamera's wordt aangedreven door de acceptatie van slimme camerasystemen en de acceptatie van de videoanalysetoepassingen die dit allemaal mogelijk maken", zegt Mike Jude, onderzoeksdirecteur voor IDC's Video Surveillance and Vision Applications- praktijk. "Hoewel de markt op korte termijn een terugval heeft gezien als gevolg van COVID-19-effecten, zullen de vooruitzichten op langere termijn worden bepaald door het toenemende gebruik van videobewaking bij rechtshandhaving en fysieke beveiliging."

De belangrijkste bevindingen van IDC zijn onder meer:

De Noord-Amerikaanse markt is nog steeds de grootste afnemer van videobewakingscamera's, op de voet gevolgd door China.

Momenteel vertegenwoordigen videobewakingscamera's voor consumenten 32% van het wereldtotaal, grotendeels als gevolg van het gebruik van huisbeveiligingssystemen en mobiele camera's zoals camera's in auto's.

De zwarte lijst van Chinese camerafabrikanten door de Amerikaanse overheid zal de marktgroei niet vertragen, maar zal de markt openen voor veel van de kleinere cameraproducenten.

Het gebruik van geavanceerde analyses zoals AI om toepassingen zoals gezichtsherkenning mogelijk te maken, kan leiden tot regelgeving die de marktgroei zou kunnen belemmeren.

Het IDC-rapport, Worldwide Video Surveillance Camera Forecast, 2020-2025 (IDC # US46230720), geeft een prognose voor de wereldwijde videobewakingscameramarkt gedurende de periode 2019-2020 met projecties tot het jaar 2025.

Terug naar nieuws overzicht
Security