ITscope distributie prijs vergelijker platform is beschikbaar in Benelux

Carlos Lijphart, Sales Manager Benelux ITscope GmbH

24-08-2020 | door: Redactie

ITscope distributie prijs vergelijker platform is beschikbaar in Benelux

Sinds de oprichting in 2003 heeft het bedrijf ITscope uit het Duitse Karlsruhe zich ontwikkeld: oorspronkelijk bedoeld als een instrument om prijzen in de ICT-industrie te vergelijken, is ITscope nu uitgegroeid tot een internationaal gevestigd handelsnetwerk, dat ICT-distributeurs verbindt met resellers en automatiseerders uit heel Europa. Het Nederlandse platform is hierbij volledig nieuw, wat het werken met ITscope voor klanten uit de Benelux aanzienlijk vereenvoudigt zo meldt het bedrijf.

Samen met het recent verworven bedrijf cop software + services GmbH & Co. KG, vormt ITscope een alliantie in de ICT-industrie. Nu brengt dit bedrijf uit Duitsland een van de grootste Europese B2B IT-catalogi platform eindelijk ook naar België, Luxemburg en Nederland.

"Met nu al bijna 40 distributeurs uit de Benelux, een platform in zowel de Nederlandse als de Franse taal en een persoonlijk contactpersoon ter plaatse, willen we het nieuwe klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om met ITscope aan de slag te gaan - zonder taalbarrières", legt Carlos Lijphart, Sales Manager, contactpersoon voor Benelux-klanten bij ITscope, uit.

Prijsvergelijking

Met technische integraties op het gebied van eCommerce en eProcurement kunnen alle processen, van fabrikanten en distributeurs tot de automatiseerders en industriële eindklanten, worden vereenvoudigd en geautomatiseerd. Er zijn meer dan 15 kant-en-klare ERP-koppelingen beschikbaar, waarmee automatiseerders toegang kunnen krijgen tot product- en leveranciersgegevens en aanbiedingen op ITscope. Veel van de modules ondersteunen ook de aankoop van artikelen via ITscope, rechtstreeks vanuit het eigen ERP-systeem.

Het handelsplatform is op elk moment en op elk apparaat toegankelijk en biedt naast het meertalige platform ook de bijbehorende product content van CNET en IceCat aan; ook in het Nederlands. Met meer dan drie miljoen ICT-artikelen van 370 leveranciers - waarvan 36 rechtstreeks uit de Benelux - en 7.800 actieve IT-resellers is ITscope een marktplaats voor de ICT-branche.

Wat significant bijdraagt volgens ITscope is de duidelijke focus op de eisen van de automatiseerder en andere ICT-resellers: alle producten en leveranciers worden samengebracht op het platform met als doel een breed scala van de gehele ICT-markt te vertegenwoordigen. Van IT-hardware, -software en -licenties, netwerktechnologie, telecommunicatie en consumentenelektronica tot elektro- en smart home-apparaten voor thuisgebruik; automatiseerders vinden alles wat ze nodig hebben op ITscope, om te voldoen aan de wensen en eisen van de industrie en de commerciële eindklanten.

Op weg naar groei met digitale verkoopoplossingen

ITscope is er voor zowel kleinere resellers die transparant prijzen willen vergelijken en hun inkoop willen optimaliseren, als ook voor grotere automatiseerders die hun ICT-verkopen willen automatiseren. Wat betreft digitale verkoopoplossingen vertrouwen sommige automatiseerders op klassieke webshop-systemen. Deze zijn echter meestal niet alleen duur en onderhoudsintensief, ze werken ook vaak niet of onvoldoende samen met andere systemen zoals het eigen ERP-systeem. Bovendien zijn dergelijke systemen nog niet in staat om de automatische orderroutering met meer dan één leverancier in kaart te brengen, aldus het bedrijf.

De ITscope B2B Suite lost deze zakem op: met deze eCommerce oplossing kunnen automatiseerders individuele inkoopportalen voor hun B2B-klanten creëren en eenvoudig hun benodigdheden via EDI bij de distributeurs inkopen. Alle relevante product- en ordergegevens kunnen automatisch worden overgezet naar zowel het eigen ERP-systeem als naar de eProcurement-systemen van de klant, aldus ITscope.

Startsignaal in de Benelux

Met de start van het Nederlandse platform wordt de basis gelegd om Benelux-klanten in staat te stellen hun aankoop- en verkoopprocessen te vereenvoudigen en te automatiseren zonder taalbarrières. Stap voor stap worden nu verdere distributeurs uit de Benelux geïntegreerd om lokaal nog beter gepositioneerd te zijn op het gebied van logistiek zo meldt ITscope

In het kader van de marktintroductie biedt ITscope speciaal voor resellers uit de Benelux de speciale aanbieding om het platform enkele weken lang gratis te testen. Alle informatie is te vinden op https://www.itscope.com/nl/gratis-registreren/.

Terug naar nieuws overzicht