Informatica koopt GreenBay Technologies
21-08-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Informatica koopt GreenBay Technologies

Informatica, speler in enterprise cloud datamanagement, heeft aangekondigd dat het GreenBay Technologies Inc. heeft overgenomen om zijn innovatie in AI en machine learning datamanagementtechnologie te versnellen. De overname zal de kerncapaciteiten van Informatica's AI-aangedreven CLAIRE motor in het Intelligent Data Platform versterken, waardoor bedrijven gemakkelijker kunnen identificeren, toegang krijgen tot en inzichten kunnen verkrijgen uit organisatiegegevens om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen.

"We blijven investeren en innoveren om ondernemingen te helpen bij de overgang naar de volgende fase van hun digitale transformaties", aldus Amit Walia, CEO van Informatica. “GreenBay Technologies speelt een belangrijke rol bij het waarmaken van onze visie op Data 4.0, door ons vermogen om AI en machine learning te leveren in een cloud-first, cloud-native omgeving te versterken. Deze acquisitie geeft ons een concurrentievoordeel waardoor onze klanten de kracht van data verder kunnen ontketenen om de productiviteit te verhogen met verbeterde intelligentie en automatisering."

De kern van de overname van GreenBay zijn drie verschillende en geavanceerde mogelijkheden voor het matchen van entiteiten, schemamatching en metadata-kennisgrafieken die in het productportfolio van Informatica zullen worden geïntegreerd. Deze technologieën zullen de roadmap van Informatica versnellen op het gebied van Master Data Management, Data Integration, Data Catalog, Data Quality, Data Governance en Data Privacy.

Terug naar nieuws overzicht