Witold Kepinski - 20 augustus 2020

AWS, Azure, Google Cloud kunnen last krijgen van klant bezuinigingen

AWS, Azure, Google Cloud kunnen last krijgen van klant bezuinigingen image

Tot nu hebben public cloud aanbieders geen last gehad van de COVID-19 ofwel coronavirus. Maar bezuinigingen van klantorganisaties kunnen de business van partijen zoals AWS, Microsoft Azure en Google Cloud tot 2021 onder druk gaan zetten. Dat blijkt uit nieuwe statistieken van Enterprise Technology Research (ETR) die SiliconAngle heeft gepubliceerd.

AWS, Microsoft Azure en Google Cloud domineren samen de public cloud markt, maar ze voelen alle drie ook als eerste dat de klantuitgaven minder worden. Bedrijven verlagen hun uitgaven als gevolg van de pandemie, daardoor zullen de cloud bestedingen tot 2021 vertragen.

In een onderzoek onder 1.200 professionals meldt ETR dat 59 procent van de respondenten voorlopig is gestopt met het aannemen van personeel. 41 procent heeft nieuwe IT-implementaties bevroren, bijna het dubbele van het percentage vanaf voorjaar 2020. 24 procent heeft werknemers ontslagen, vergeleken met 4 procent afgelopen voorjaar. Goed nieuws is dat 23 procent van de organisaties hun IT-implementaties juist versnellen.

Lees alles details op SiliconAngle.om.