Nutanix en Intel gaan samenwerking aan
20-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Nutanix en Intel gaan samenwerking aan

Nutanix, gespecialiseerd in enterprise cloud computing, kondigt de opening aan van het eerste Innovation Lab in samenwerking met Intel. Het Nutanix-Intel Joint Innovation Lab wijdt zowel producten als technische resources aan de verdere verkenning, adoptie en productie van Intel’s recente ontwikkelingen in compute, networking en storage met de Nutanix software-stack.

Nutanix en Intel’s Innovation Lab biedt toegang tot onder meer gespecialiseerde engineering en resources. Het lab brengt de hybrid- en multi-cloud samen met computing-kracht voor eindgebruikers. “Bij Nutanix kennen we het belang van het creëren van synergie tussen technologische marktleiders. Door dit Innovation Lab met Intel werken we actief aan kritieke projecten om onze klanten beter te helpen waarbij we op verschillende gebieden al vooruitgang geboekt hebben”, zegt Tarkan Maner (foto), Chief Commercial Officer bij Nutanix. “We zijn verheugd deze innovation hub met Intel te starten om ons gezamenlijke productleiderschap te versterken en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking in de komende maanden.”

Adoptie ondersteunen en versnellen

Om gezamenlijke ontwikkelingen te versnellen openen Nutanix en Intel fysieke labs - met zowel toegang on-site als op afstand - om de adoptie van nieuwe Intel-technologie op Nutanix-architectuur mogelijk te maken en te versnellen. Door gebruik van tools en expertise worden gezamenlijke oplossingen geoptimaliseerd en worden er overtuigende cases gegenereerd voor sterkere marketing voor beide leveranciers.

“De opening van het Innovation Lab met Nutanix is een mooie basis om Intel’s meest recente en innovatieve technologie te integreren met de Nutanix-stack”, zegt Jason Grebe, Corporate Vice President van Cloud en Enterprise Solutions Group bij Intel. “We kijken ernaar uit middels deze samenwerking blijvende productprestaties en flexibiliteit te leveren aan onze klanten.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud