Huawei laat studenten via Seeds for the Future-programma kennismaken met innovaties

19-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Huawei laat studenten via Seeds for the Future-programma kennismaken met innovaties

Huawei organiseert voor het zeven jaar op rij het ‘Seeds for the Future’-programma in Nederland. Geselecteerde studenten kunnen zich via een vijfdaags online programma onderdompelen in zowel de Chinese taal- en cultuur als de nieuwste ICT innovaties. Met virtuele tours door het bedrijf, online ontmoetingen met werknemers en online lessen gegeven door eigen experts en die van partners.

“De Nederlandse regering en universiteiten hebben een sterke focus op programma’s ter ondersteuning van de ontwikkeling van ICT-talenten. Ook in deze bijzondere tijd is het van belang dat studenten de kans blijven krijgen hun digitale vaardigheden verder uit te bouwen. Als een wereldwijde leverancier van ICT-producten en -oplossingen, ondersteunen wij dit graag. In een wereld die steeds digitaler wordt, is het van cruciaal belang om jongeren te enthousiasmeren hun kennis van technologische ontwikkelingen te verbreden”, zegt Gert Jan van Eck, Chief Operations Officer van Huawei Nederland.

Digitale Transformatie

“Technologie helpt bij de manier waarop wij als maatschappij leven, werken, leren en zaken doen. De digitale transformatie is de weg waarlangs wij leren om allerlei nieuwe manieren en innovatieve technologieën te gebruiken. Om vooruit te komen en zo deel uit te maken van de intelligente wereld”, zegt Edwin Diender, Chief Digital Transformation Officer en Vice President Overheid & Publieke Sector, Huawei Global.

“Met het ‘Seeds for Future’-programma geeft Huawei studenten de ins and outs van de digitale transformatie en de enorme groeimogelijkheden die hiermee hand in hand gaan, zodat zij uiteindelijk de mogelijkheid hebben deze kennis op hun eigen manier toe te passen en zo maatschappelijk een verschil te maken” aldus Diender.

Seeds for the Future

Het ‘Seeds for the Future’-programma is door Huawei ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Twente, Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit Leiden. Met dit programma wil Huawei ICT-onderwijs stimuleren, investeren in de volgende generatie ICT-leiders en jonge talenten ondersteunen bij de voorbereiding op een toekomst in de technologie.

Voor dit programma werkte Huawei tot nu toe jaarlijks samen met ruim honderd universiteiten in 35 Europese landen samengewerkt. In Nederland werd het ‘Seeds for the Future’-programma voor het eerst georganiseerd in 2014. In eerdere edities werd dit programma georganiseerd als een tweeweekse studiereis naar Beijing en Shenzhen maar in verband met het COVID-19 virus is dat dit jaar helaas niet mogelijk.

Terug naar nieuws overzicht