Red Hat maakt Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes beschikbaar
19-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat maakt Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes beschikbaar

Leverancier van opensourceoplossingen Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes. Dit is de nieuwste toevoeging aan Red Hat's portfolio van IT-beheertechnologieën voor de hybride cloud. Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes helpt organisaties om Red Hat OpenShift verder uit te breiden en te schalen met enterprise beheermogelijkheden.

Applicatiemodernisering is één van de huidige IT-prioriteiten. Het schaalbare platform Red Hat OpenShift is gebouwd op Kubernetes en helpt bij deze transformatie. Maar net zoals fysieke beheertools en -processen niet werkten voor gevirtualiseerde omgevingen, zijn tools voor het beheer van virtuele machines niet geschikt voor de huidige cloud-native, gecontaineriseerde wereld. Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes voorziet in deze behoefte en breidt de Red Hat OpenShift-mogelijkheden uit door de toevoeging van next-generation beheermogelijkheden.

Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes voorziet organisaties van tools voor het implementeren van applicaties in containers. Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes sluit aan op hun behoefte qua containerisatiegebruik en helpt onder meer bij het beheren van meerdere clusters. Tegelijkertijd biedt het platform mogelijkheden voor de toekomst, zoals policy-handhaving en governance-controles.

Kubernetes verenigt beheer van hybride cloud

Voor het beheer van clusters, verdeeld over meerdere bedrijfsdatacenters en publieke cloud-implementaties, zijn vaak verschillende gescheiden tools nodig die alleen voor het beheer van specifieke omgevingen geschikt zijn. Meerdere beheerconsoles, gebruikersinterfaces en logins kunnen tot handmatige processen leiden die gevoelig zijn voor menselijke fouten. En dat kan op zijn beurt leiden tot onnodige downtime of risico’s als beveiligings- en regelgevingsproblemen.

Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes helpt deze barrières voor cloud-native beheer in de hybride cloud te elimineren door een geïntegreerd overzicht te geven van Kubernetes-clusters. Denk hierbij aan Red Hat OpenShift op locatie en in publieke clouds, maar ook aan clusters van publieke cloudaanbieders zoals Amazon Web Services, Google Cloud, IBM en Microsoft Azure. Met Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes kunnen organisaties cloud-native applicaties schalen van ontwikkeling tot productie in de hybride cloud, beheerd vanuit een enkele beheeromgeving.

Policy-gebaseerde governance, risk en compliance

Meer dan 2.000 klanten gebruiken Red Hat OpenShift al langer voor hun bedrijfsapplicaties. Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes bouwt voort op het schaalbare Red Hat OpenShift door ingebouwde policy-gestuurde automatisering te leveren voor beveiliging, governance en multi-cluster- en applicatie lifecycle-management voor OpenShift-implementaties.

Naarmate organisaties clusters over meerdere clouds implementeren en de complexiteit van het beheer toeneemt, kunnen beveiligingscontroles in verschillende omgevingen inconsistent worden, evenals het verifiëren van de compliance van softwarecomponenten. Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes biedt de mogelijkheid om policy’s centraal in te stellen voor de automatische configuratie van beheerde componenten in de hybride cloud. IT-operationteams zijn hierdoor beter in staat om de naleving van markt- of regelgevingsstandaarden te handhaven.

Cloud-native levenscyclusbeheer

Traditionele methoden van application lifecycle management (ALM) kunnen moeilijk voldoen aan de snel evoluerende behoeften van moderne workloads. Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes introduceert open standaarden voor ALM-strategieën, waardoor IT-organisaties hun cloud-native applicaties en -diensten kunnen integreren in bestaande continuous integration/continuous development (CI/CD) pipelines.

Joe Fitzgerald, vice president, Management bij Red Hat: “Naarmate klanten hun Kubernetes-omgevingen over de gehele hybride cloud schalen, worden geavanceerde beheermogelijkheden van cruciaal belang voor het voortdurende succes van deze cloud-native strategieën. We zien dat traditionele beheertools moeite hebben om te voldoen aan nieuwe eisen op het gebied van compliance, cluster lifecycle management en de continue uitrol van cloud-native applicaties. Onze ervaring en expertise met Kubernetes, begonnen met de oprichting van het project, in combinatie met het aanbieden van het meest uitgebreide Kubernetes-platform in de industrie met Red Hat OpenShift, maakt dat Red Hat goed gepositioneerd is om aan de nieuwe beheerbehoeften van het cloud-native tijdperk te voldoen. Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes is daar precies voor ontworpen, met een focus op het beheer van container-gebaseerde toepassingen die de toekomst bedrijfssoftware vertegenwoordigen.”

Beschikbaarheid

Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes is nu algemeen beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud