Wouter Hoeffnagel - 18 augustus 2020

Oracle in gesprek over overname activiteiten TikTok

Oracle in gesprek over overname activiteiten TikTok image

Oracle is in gesprek met het Chinese ByteDance over een eventuele overname van een deel van de activiteiten van TikTok. Het gaat hierbij niet alleen om de activiteiten van TikTok in de Verenigde Staten (VS), maar ook in Australië en Nieuw-Zeeland. In zijn gesprekken met TikTok zou Oracle ook in gesprek zijn met enkele bestaande investeerders van TikTok, waaronder General Atlantic en Sequoia Capital.

Dit meldt de Financial Times. De Amerikaanse president Donald Trump tekende eerder deze week een decreet dat TikTok verbiedt indien het bedrijf zijn Amerikaanse activiteiten niet binnen 90 dagen verkoopt. De Amerikaanse overheid maakt zich zorgen over de impact van TikTok op de nationale veiligheid. Gevreesd wordt dat de Chinese overheid via ByteDance persoonlijke informatie over Amerikanen in handen krijgt. TikTok dreigde onlangs naar de rechter te stappen vanwege het decreet.

Al langer is bekend dat Microsoft eveneens gesprekken voert met ByteDance over een overname van de Amerikaanse activiteiten. Daarnaast gaan er geruchten dat ook Twitter geïnteresseerd is.