Equinix wordt actief in India met overname GPX India

Charles Meyers

13-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Equinix wordt actief in India met overname GPX India

Equinix breidt uit naar India met de overname van de Indiase activiteiten van GPX Global Systems (GPX India). De transactiewaarde is 161 miljoen dollar. Equinix krijgt onder meer twee datacenters in Mumbai in handen.

McKinsey verwacht dat de digitale kernsectoren in India – zoals IT en digitale communicatiediensten – in 2025 in omvang verdubbelen. Daarmee draagt dit mogelijk 355 tot 435 miljard dollar bij aan het bruto binnenlands product (bbp)1. Met de overname ondersteunt Equinix de digitale transformatie in India. Bovendien geeft het Equinix de mogelijkheid om het bestaande netwerk, de cloud en content uit te breiden in de snelgroeiende Indiase markt. Daarnaast biedt het perspectief voor enterprise klanten van Equinix die willen groeien in deze strategische digitale markt. Ook helpt de uitbreiding lokale bedrijven bij hun digitale transformatie door hun infrastructuren, applicaties en diensten dichter aan de digitale edge in te richten via het wereldwijde, onderling verbonden platform van meer dan 210 International Business Exchange™ (IBX®)-datacenters.

Sterke basis voor groei

"India staat op nummer twee op de wereldranglijst als het gaat om internetgebruikers. De consumptie blijft naar verwachting groeien door de voortdurende verbeteringen aan de digitale infrastructuur, het bezit van smartphones en de uitrol van 4G en 5G”, vertelt Charles Meyers (foto), President en CEO van Equinix. “We zijn dan ook verheugd dat we Platform Equinix kunnen uitbreiden naar India. De overname van de activiteiten van GPX in India betekent dat we een enorme sprong voorwaarts kunnen maken met de groei van ons ecosysteem in het land. Het geeft ons verder een sterke basis voor snelle groei en uitbreiding in India. Samen met onze recente uitbreiding in Canada is dit een bewijs van onze focus op het vergroten van ons wereldwijde bereik."

De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 afgerond. Dit is afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de regelgevende instanties.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie