HPE en SAP gaan samenwerking rond SAP HANA Enterprise Cloud

HPE en SAP gaan samenwerking rond SAP HANA Enterprise Cloud

12-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE en SAP gaan samenwerking rond SAP HANA Enterprise Cloud

Hewlett Packard Enterprise (HPE) gaat een samenwerking aan met SAP voor de levering van de customer edition van SAP HANA Enterprise Cloud met HPE GreenLake. Deze wordt als volledig managed service geleverd aan de edge, in het datacenter van de klant of in een co-locatiefaciliteit naar keuze. Klanten houden hiermee hun SAP-softwareomgeving en data on-premise, terwijl ze gebruikmaken van een flexibele en consistente cloudervaring.

Volgens onderzoek van IDC verwachten organisaties dat 70 procent van de applicaties buiten de publieke cloud blijven opereren1. Dit komt door bijvoorbeeld applicatieverstrengeling, data ‘gravity’ en soevereiniteit, zorgen rondom de beveiliging of compliance, maar ook de onvoorspelbare en hoge kosten van de publieke cloud. Volgens 451 Research betalen klanten in de publieke cloud 2,5 keer meer dataopslagkosten vanwege de hoge kosten voor het binnenkomen en uitgaan van data. De nieuwe SAP HANA Enterprise Cloud customer edition speelt hierop in.

HPE GreenLake

Dankzij HPE GreenLake wordt de SAP HANA Enterprise Cloud customer edition als een consistente, geautomatiseerde cloudervaring binnen een flexibel ‘as-a-service’-model geleverd. Met de clouddiensten en analysetools van HPE GreenLake levert SAP de sterke operations en applicatiemanagementservices op iedere locatie. Met de samenwerking breiden HPE en SAP hun jarenlange relatie verder uit. Daarnaast kiest SAP voor HPE vanwege het wereldwijde bereik en het vertrouwen onder gezamenlijke klanten.

“Klanten kiezen steeds vaker voor HPE GreenLake, omdat ze hiermee beschikken over de wendbaarheid en flexibiliteit van de cloud, maar nog steeds profiteren van de beveiliging, datasoevereiniteit, compliance, zichtbaarheid en kostenbeheersing van een on-premise implementatie”, aldus Keith White, senior vice president en general manager van HPE GreenLake Cloud Services bij HPE. “We hebben een geweldige kans om de samenwerking tussen HPE en SAP verder uit te bouwen, met de combinatie van onze snelgroeiende clouddiensten van HPE GreenLake en onze sterke positie in SAP-workloads.”

“In onze lange geschiedenis met HPE en onze aanpak om innovatie met toonaangevende producten te versterken, waren de behoeften van klanten altijd leidend”, aldus Peter Pluim, EVP, Global Head of Enterprise Cloud Services bij SAP. “Het nieuwe implementatiemodel SAP HANA Enterprise Cloud customer edition is bedoeld voor klanten die de flexibiliteit en het serviceniveau van een managed private cloud willen, maar hun systemen in hun eigen datacenters houden. We maken dit mogelijk met de clouddiensten van HPE GreenLake en de sterke operations en applicatiemanagementdiensten van SAP.”

SAP HANA Enterprise Cloud customer edition

De nieuwe SAP HANA Enterprise Cloud customer edition beschikt over een geoptimaliseerde architectuur. Deze architectuur bestaat uit een veilige infrastructuur met compute-, storage- en netwerktechnologie. Deze technologie is gecertificeerd en vooraf geconfigureerd voor SAP-software.

SAP levert een end-to-end-infrastructuur met de clouddiensten van HPE GreenLake. De HPE GreenLake-infrastructuur heeft zich bewezen in verifieerbare SAP-benchmarks en kan schalen naar de workloadeisen van SAP-klanten. HPE levert, installeert en beheert de infrastructuur, terwijl SAP expertise toevoegt in het opereren van complexe private cloudomgevingen. Dit gebeurt vanuit een besturingssysteem via de SAP HANA-database, inclusief de SAP HANA Enterprise Cloud-catalogus met applicaties zoals SAP S/4HANA en SAP BW/4HANA. De SAP HANA Enterprise Cloud, customer edition wordt geleverd als een kant-en-klaar OPEX cloudaanbod, beschikbaar via SAP.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud