Wouter Hoeffnagel - 12 augustus 2020

Solvinity kiest Logius voor IT-infrastructuur

Solvinity, gespecialiseerd in beveiligde Managed IT Services, wordt verantwoordelijk voor de levering van IT-infrastructuurdiensten aan Logius. De IT-infrastructuur van de ICT-dienstverlener van het Rijk migreert naar een nieuw platform dat door Solvinity wordt ontwikkeld en beheerd. Met deze uitbesteding investeert Logius in een toekomstbestendige en flexibele digitale overheid, die voorbereid is op de modernste technologieën.

De infrastructuur is de basis voor Logius-diensten, zoals DigiD, MijnOverheid en Digipoort. Vanwege de belangrijke rol die deze diensten spelen in het leven van iedere Nederlander en de gevoelige informatie die erin omgaat, moet de infrastructuur voldoen aan de hoogste eisen. Continuïteit en security staan bovenaan. Logius wil deze kwaliteitseisen ook op langere termijn kunnen blijven garanderen en zocht bovendien naar een oplossing die tegelijkertijd meer flexibiliteit, snelheid en beheersbaarheid kan bieden.

Automatisering en serviceportal

Om aan al deze eisen te voldoen, bouwt Solvinity een modern nieuw platform dat de vereiste stabiliteit en veiligheid garandeert, maar de dienstverlening ook voorbereidt op de toekomst door bijvoorbeeld de transitie naar containertechnologie mogelijk te maken. Het geplande platform bevat een hoge mate van automatisering en een serviceportaal waarmee Logius zelf diensten op een gecontroleerde manier kan opzetten en uitrollen.

“We zijn ontzettend trots dat wij Logius mogen ondersteunen”, zegt Hans van den Broek, CEO van Solvinity. “Het is bewijs van het vertrouwen in ons vermogen om hoogwaardige en veilige oplossingen te leveren. De wensen van Logius passen perfect bij onze toekomstvisie op managed IT services: maximale flexibiliteit en gebruiksmogelijkheden voor onze klanten, in een veilige en gecontroleerde omgeving.”

Gefaseerde migratie

De migratie naar het nieuwe platform gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar verloopt gefaseerd in vijftien maanden. Na een verificatieperiode waarin use cases, designs, eisen en planningen worden getoetst en gefinaliseerd, moet het platform de daaropvolgende periode klaarstaan. Ten slotte worden alle voorzieningen beheerst overgeheveld naar het nieuwe platform. De nieuwe infrastructuur moet begin 2021 operationeel zijn.