HMD Global haalt 230 miljoen dollar op bij investeerders

De Nokia 1 Plus van HMD

12-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

HMD Global haalt 230 miljoen dollar op bij investeerders

HMD Global meldt in een nieuwe investeringsronde 230 miljoen dollar groeikapitaal te hebben opgehaald. De financiering is afkomstig van strategische partners.

Sinds de start van het bedrijf in 2016 is HMD Global nu actief in 91 markten, acht regio's en heeft het 250.000 verkooppunten. Tot nu toe zijn meer dan 240 miljoen telefoons verkocht.

'Investering ondersteunt visie'

De investering ondersteunt de strategische visie van HMD Global op vier vlakken. Zo versnelt het de missie van het bedrijf om 5G-smartphones toegankelijk te maken voor consumenten over de hele wereld, met de nadruk op sterke partnerships met Amerikaanse providers. Ten tweede stelt het HMD Global in staat om zijn transitie naar digital first oplossingen door te zetten, als onderdeel van een nieuwe post-COVID realiteit.

Verder breidt het bedrijf zijn aanwezigheid in belangrijke groeimarkten uit, waaronder de recentelijk geïntroduceerde activiteiten in Brazilië, maar ook in Afrika en India. Ten slotte helpt de investering het bedrijf om zijn positie als wereldwijde mobiele serviceprovider te versterken en verder uit te groeien tot meer dan alleen een hardware leverancier. Zo lanceerde HMD Global dit jaar zijn internationale dataroamingservice HMD Connect, nam het bedrijf de activa van Valona Labs in Tampere (Finland) over en investeerde het in een nieuw Centre of Excellence op het gebied van software, beveiliging en diensten.

Beveiliging en betrouwbaarheid

“Vanaf het begin heeft HMD Global gewerkt aan het opbouwen van sterke relaties met haar strategische partners. Deze extra investering onderstreept onze bedrijfsstrategie op lange termijn en is het bewijs van onze gezamenlijke missie om moderne mobiele technologie voor iedereen toegankelijk te maken. Beveiliging en betrouwbaarheid zijn de hoekstenen van ons aanbod, en we zullen ervoor zorgen dat we deze fondsen gebruiken om de beste ervaringen te bieden die mensen van een Nokia telefoon verwachten”, zegt Florian Seiche, Chief Executive Officer, HMD Global. “Als enige grote Europese smartphonefabrikant blijven we trouw aan onze Finse roots en de kenmerken waarop onze klanten vertrouwen en waarvoor Nokia telefoons synoniem zijn. Met de steun van onze sterke partners kijk ik uit naar de verdere groei van Nokia telefoons."

Terug naar nieuws overzicht