Gegevens alumni van TU Delft en Universiteit Utrecht uitgelekt

11-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Gegevens alumni van TU Delft en Universiteit Utrecht uitgelekt

Persoonsgegevens van alumni van de TU Delft en de Universiteit Utrecht zijn uitgelekt. Het gaat om gegevens van personen die voor april 2017 zijn afgestudeerd.

De data is gestolen tijdens een ransomwareaanval op softwarebedrijf Blackbaud. Op servers van dit bedrijf stond een back-up van de gegevens van de universiteiten, die bij de aanval is buitgemaakt. De back-up bevat onder meer persoonsgegevens, contactgegevens en informatie over de opleiding en loopbaan van alumni. Bij de Universiteit Utrecht zijn ook gegevens van donateurs en relaties uitgelekt. Bankgegevens en wachtwoorden zijn niet uitgelekt, melden beide universiteiten.

60.000 alumni van TU Delft getroffen

De TU Delft meldt dat 60.000 alumni die voor februari 2017 zijn afgestudeerd zijn getroffen. Het gaat om alumni die toestemming hebben gegeven om opgenomen te worden in het alumni-bestand, zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

Hoeveel alumni van de Universiteit Utrecht getroffen zijn is niet bekend. Ook is niet duidelijk in welke periode zij zijn afgestudeerd. "We hebben vanmorgen pas toegang gekregen tot de back-up en zijn deze op dit moment aan het doorspitten. Wel weten we dat mensen die na 2017 zijn afgestudeerd sowieso niet zijn getroffen", zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security