Nutanix Hybrid Cloud Infrastructure beschikbaar op Amazon Web Services
11-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Nutanix Hybrid Cloud Infrastructure beschikbaar op Amazon Web Services

Nutanix maakt Nutanix Clusters beschikbaar op AWS. De hyper converged infrastructure (HCI) software van Nutanix zijn evenals alle andere oplossingen en diensten van het bedrijf uitgebreid tot de bare-metal instances van Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) op Amazon Web Services (AWS).

Met het nieuwe aanbod levert Nutanix een hybride cloudinfrastructuur waarmee het bedrijf bedrijven helpt hun digitale uitrol te versnellen en de uitgaven te optimaliseren. Deze twee prioriteiten zijn in het COVID19-tijdperk nog belangrijker geworden. Nutanix biedt een zogenaamde single stack aan die rekenkracht en opslag integreert, zorgt voor uniforme operaties in private en public clouds, geïntegreerde netwerken met AWS verzorgt en zorgt voor licentieoverdraagbaarheid van private naar public clouds. Hiermee worden de belangrijkste technische en operationele uitdagingen van het hybride cloudmodel aangepakt.

Flexibiliteit van meerdere clouds

Volgens Gartner heeft 90% van de organisaties tegen 2021 een multicloud of hybride cloudmodel geïmplementeerd om aan hun IT-behoeften te voldoen. Bedrijven hebben de flexibiliteit van meerdere clouds nodig terwijl ze anderzijds blijven worstelen met de complexiteit, operationele silo's en (extra) kosten van het beheer van private en public clouds. Een uniforme oplossing die een coherente ervaring, tooling en operationele praktijken voor alle cloudomgevingen biedt, stelt bedrijven in staat om hun silo's af te breken en inefficiëntie te verkleinen. Tegelijkertijd geeft de hybride cloud hen de flexibiliteit om voor elke workload de juiste cloudomgeving te kiezen.

Nutanix breidt haar software nu uit naar de public cloud. Dit vermindert zowel de kosten als de complexiteit voor het beheer van hybride omgevingen. Dankzij de ingebouwde netwerkintegratie met AWS vereenvoudigt de software de migratie van private en public clouds zonder dat de architectuur van de apps opnieuw aangepast moet worden. In combinatie met de licentieoverdraagbaarheid van clouds heeft dit impact op op de kosten en de optimalisatie van de beschikbare middelen.

Bovendien kunnen klanten profiteren van de volledige softwarestack van het bedrijf in de private en public cloud. Dit omvat onder meer de ongestructureerde opslagoplossing Files, de applicatie-orkestratie tool Calm en de databasebeheer-oplossing Era.

"We zijn blij dat we de uitbreiding van de private cloudomgeving van een klant naar AWS kunnen ondersteunen met de lancering van Clusters op AWS. Dit biedt klanten de flexibiliteit om het meeste uit hun AWS- en Nutanix-omgeving te halen," zegt Doug Yeum, hoofd van Worldwide Channels and Alliances bij Amazon Web Services. "Klanten hebben nu de mogelijkheid om gebruik te maken van Nutanix Clusters op AWS naast hun cloud-native applicaties in AWS en hun digitale transformatie te versnellen."

Nutanix Clusters

Nutanix Clusters helpt bedrijven legacy apps en data naar de cloud te verplaatsen. Het geeft hen meer bewegingsvrijheid zonder dat ze hun apps moeten herontwerpen, wat duur en tijdrovend kan zijn.

Nutanix Clusters stelt klanten in staat om hun infrastructuur en hun applicaties via één enkele interface te creëren, te beheren en te organiseren, zowel in private als public clouds. Nutanix Clusters breidt dit uit naar private en public clouds. Deze single stack maakt het overbodig om een apart team voor het beheer van elke omgeving aan te stellen, of om teams om te scholen en maakt ook een migratie van de app over de cloud mogelijk.

Ingebouwde netwerkintegratie met AWS

Dankzij de ingebouwde integratie met de AWS-netwerklaag levert Nutanix Clusters voordelen op het vlak van gebruiksgemak en prestaties. De netwerkintegratie stelt klanten in staat om hun bestaande AWS-accounts te blijven gebruiken, inclusief hun ongebruikte credits, virtuele private clouds en subnetten. Dit maakt unified management over private en public cloud mogelijk en verbetert de klantervaring voor het beheer van een hybride cloudomgeving.

Naast het aanpakken van belangrijke technische en operationele uitdagingen met hybride cloudomgevingen, kan Nutanix Clusters een aanzienlijke kostenbesparing opleveren voor klanten. Zo hebben klanten niet langer verschillende teams nodig hebben om elke cloudomgeving te beheren en kunnen migraties voor legacy-applicaties voorkomen. Zo kan Nutanix Clusters met één muisklik de public cloud-clusters in sluimermodus brengen om zo verspilling van middelen tegen te gaan. De beschikbare overdraagbare licenties, flexibele betalingsmodellen en het overzicht in cloud-uitgaven helpt bedrijven hun investeringen in de cloud via Xi Beam te optimaliseren. Dit zonder lock-in.

Nutanix Clusters op AWS geeft klanten de keuze om ofwel bestaande on-premises hardware te gebruiken, als AWS-credits bij het uitbouwen van een hybride omgeving. Daarnaast kunnen klanten ook kiezen om de on-premises licenties mee te nemen of een Pay-as-you-go-model of Cloud Commit model.

Nutanix noemt op basis van onderzoek onder klanten verschillende use cases voor Nutanix Clusters:

  • Lift en Shift: Klanten die applicaties willen verplaatsen naar de cloud, of hun datacenters willen consolideren, kunnen deze ‘liften en shiften’ zonder aanpassing. Clusters voorkomt de noodzaak nieuwe architectuur te schrijven voor de app, wat resulteert in kosten- en tijdsbesparingen. Bovendien kun je met Nutanix Move apps verplaatsen tussen niet-Nutanix-oplossingen en Clusters om het proces nog verder te vereenvoudigen.
  • On-Demand Elasticiteit: klanten kunnen snel hun capaciteit schalen of uitbreiden naar verschillende regio's, de seizoensgebonden pieken opvangen door in enkele minuten naar de public cloud uit te breiden, of veranderende prioriteiten te ondersteunen. Dit is vooral voordelig wanneer snelheid van essentieel belang is en het toevoegen van capaciteit een langdurig proces is, zoals bij het uitbreiden van de VDI-omgeving.
  • Bedrijfscontinuïteit: Klanten kunnen gebruik maken van AWS om altijd beschikbaar te blijven en disaster recovery te implementeren zonder de complexiteit die voortkomt uit het beheer van cloudomgevingen of een stand-alone disaster recovery-oplossing.
  • Cloud Native Services: Klanten kunnen cloud-native diensten gebruiken met bestaande on-premise applicaties zonder dure herwerking. Dit vereenvoudigt het moderniseren van bestaande applicaties. Ook kunnen klanten hun digitale initiatieven ondersteunen met behulp van van cloud-native diensten zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en Analytics.

IT onzichtbaar maken

"Onze strategie en filosofie is om IT zo eenvoudig te maken dat het onzichtbaar is", aldus Tarkan Maner (foto), Chief Commercial Officer bij Nutanix. "Naarmate de industrie zich verder ontwikkelde, heeft onze initiële focus zich uitgebreid tot ver buiten het datacenter om onze klanten te helpen de complexiteit van meerdere clouds te beheren, zowel private als public clouds. Nutanix Clusters op AWS is de realisatie van deze visie. Dit biedt bedrijven volledige flexibiliteit mogelijk door hen in staat te stellen eenmalig de code te schrijven en deze vervolgens overal te gebruiken, gebruik makend van schaalgrootte, locatie, integratie en prijsstelling van meerdere opties. Dat is de ware visie van de hybride cloud."

Nutanix Clusters op AWS is momenteel beschikbaar voor klanten in 20 AWS-regio's. Naast het feit dat ze gemakkelijk gebruik kunnen maken van hun bestaande overdraagbare Nutanix-licenties, zullen klanten kunnen kiezen tussen Cloud Commit en Pay-as-you-go-modellen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud