GOconnectIT bundelt krachten met Geodan

10-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

GOconnectIT bundelt krachten met Geodan

GOconnectIT, leverancier van innovatieve geo-IT en fieldservice management software oplossingen bundelt de krachten met Geodan, gespecialiseerd op het gebied van Location Intelligence software.

GOconnectIT is een softwarebedrijf dat zich richt op geo-IT en fieldservice management. Het bedrijf bedient circa 1.000 klanten in diverse sectoren zoals infra/bouw, netbeheerders, overheid en gemeenten. De onderneming heeft als doel om haar klanten met slimme (mobiele) oplossingen te ontzorgen en met elkaar te verbinden.

Technologieën sneller op de markt brengen

Door de samenwerking tussen GOconnectIT en Geodan wordt het mogelijk om technologieën zoals BIM, 3D en Augmented Reality sneller toegankelijk te maken voor de markt. Flagship product van Geodan is GeodanMaps, een cloud-based platform voor geo-data en locatie-gebaseerde oplossingen. Klanten Klanten van Geodan zijn bijvoorbeeld; ProRail, PostNL, Ministerie van I&W en BZK, Stedin en BAM.

Gezamenlijk zetten GOconnectIT en Geodan in op de uitbouw van het productportfolio en het verstevigen van een leidende positie in de markt. De directie van Geodan blijft de komende jaren nauw betrokken bij de organisatie en behoudt een aandelenbelang in de gecombineerde groep. De samenwerking wordt ondersteund door Main Capital, meerderheidsaandeelhouder in GOconnectIT.

Verder uitbouwen

“Wij kennen Geodan al geruime tijd en zijn enthousiast over de mogelijkheden in een combinatie met GOconnectIT. Met deze strategische stap wordt een leidende groep op het gebied van geo-IT en software gebouwd van meer dan EUR 30m omzet en ruim 250 werknemers. Wij zien er naar uit deze groep de komende jaren gezamenlijk verder uit te bouwen", zegt Pieter van Bodegraven, partner bij Main Capital en chairman bij GOconnectIT.

Bert Scholten, directeur bij Geodan: “Geodan is innovatief koploper op het gebied van Location Intelligence. Bij tal van complexe ruimtelijke en maatschappelijke opgaven, geven onze oplossingen waardevolle antwoorden en inzichten. Door de samenwerking met GOconnectIT zullen klanten daar nog meer van profiteren. Ik kijk er ontzettend naar uit om aan de slag te gaan en samen deze inspirerende opdracht te realiseren.”

Edwin van Rooijen, directeur van GOconnectIT: “Geodan is een autoriteit op het gebied van geo-IT en loopt jaren voor op de concurrentie op het gebied van onder andere 3D, Augmented Reality en Building Information Management (BIM). Dit zijn zaken die de komende jaren een vlucht gaan nemen in de markten waarin wij werkzaam zijn. Andersom heeft GOconnectIT een uitstekend track record op het gebied van het vermarkten van technologie aan een brede doelgroep. Dit zien wij als een echte win-winsituatie.”

Terug naar nieuws overzicht