Tekort aan chips dreigt productie Huawei Kirin-chip te stoppen
10-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Tekort aan chips dreigt productie Huawei Kirin-chip te stoppen

Telecomfabrikant Huawei dreigt een tekort aan chips te krijgen als gevolg van sancties opgelegd door de Verenigde Staten. Doordat Amerikaanse bedrijven geen handel mogen drijven met Huawei dreigt de productie bij het bedrijf op 15 september stil te vallen.

Dit meldt persbureau AP. De sancties tegen Huawei zijn eerder dit jaar ingesteld door de Amerikaanse president Donald Trump. De Amerikaanse autoriteiten zien Huawei als een veiligheidsrisico en vrezen dat de Chinese overheid via Huawei toegang krijgt tot gegevens van Amerikaanse gebruikers.

Kirin chips

Richard Yu (foto), directeur van de consumentendivisie van Hauwei, zegt tegen AP dat de productie van de zelfontwikkelde Kirin chips door Huawei op 15 september mogelijk stil komt te liggen. Dit aangezien deze chips worden geproduceerd door Amerikaanse fabrikanten.

Huawei beschikt volgens Yu niet over de mogelijkheid zelf chips te produceren. De topman spreekt over een groot verlies. "Helaas accepteerde onze chipproducenten in de tweede ronde van Amerikaanse sancties alleen opdrachten tot 15 mei. Productie sluiten op 15 september", aldus Yu. "Dit jaar is mogelijk de laatste generatie van de high-end Huawei Kirin chips."

Terug naar nieuws overzicht