Canon getroffen door ransomware aanval

06-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Canon getroffen door ransomware aanval

Canon lijkt getroffen te zijn door een ransomware-aanval. Onder meer websites en interne e-mailsystemen zijn hierdoor niet beschikbaar.

Dit blijkt uit een interne e-mail van Canon die Bleeping Computer heeft ingezien. In de e-mail staat dat de Amerikaanse tak van Canon problemen heeft verschillende interne applicaties en systemen te bereiken. Het gaat hierbij onder meer om Microsoft Teams en e-mailsystemen. De Amerikaanse website van Canon is het moment van schrijven daarnaast offline.

Maze-ransomware

Bleeping Computer meldt op basis van een brief waarin losgeld wordt geëist dat het bedrijf getroffen is door de Maze-ransomware. Ransomware is een vorm van malware die bestanden in gijzeling neemt. Cybercriminelen eisen doorgaans vervolgens losgeld van bedrijven om deze gegevens weer toegankelijk te maken.

Maze wijkt af omdat de ransomware in veel gevallen ook gegevens steelt. De cybercriminelen achter deze ransomware gaan vaak tot publicatie over indien het getroffen bedrijf het geëiste losgeld weigert te betalen.

Tien terabyte aan data gestolen

Bleeping Computer meldt daarnaast contact te hebben met cybercriminelen die claimen de aanval op Canon te hebben uitgevoerd. Zij stellen hierbij zo'n tien terabyte aan data en databases te hebben buitgemaakt. Bewijsmateriaal hiervoor ontbreekt echter. De cyberaanval is niet door Canon bevestigd.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security