Zoom introduceert filters, nieuwe belichtingsinstellingen en andere opties

06-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Zoom introduceert filters, nieuwe belichtingsinstellingen en andere opties

Zoom Video Communications introduceert een reeks nieuwe functies waarmee het bedrijf de virtuele werkcultuur wil verlevendigen. Het gaat onder meer om stickers, filters, reacties, verbeterde belichtingsopties en ruisonderdrukking.

Filters

Nieuw zijn onder meer een reeks filters, zoals een virtuele eenhoornhoorn, ooglapje of kekke bril. Met kleurenfilters organiseer is het mogelijk meetings in zwart-wit te organiseren, of vergaderingen juist een knalroze gloed te geven.

Verschillende instellingen zijn toegevoegd om gebruikers te helpen zichzelf op hun best te presenteren. Zo hebben gebruikers controle over de beeldintensiteit en -contrasten, vernieuwde belichtingsopties, helderheidsinstellingen en automatische retoucheringsfilters.

Afleiding tegengaan

Nieuwe opties voor geluidsonderdrukking zorgen ervoor dat meetings niet meer verstoord worden door blaffende honden, een draaiende ventilator of spelende kinderen op de achtergrond. Op de laagste stand verrijkt achtergrondmuziek de sfeer, terwijl op de hoogste stand geen enkel achtergrondgeluid meer doordringt zodat je de volledige focus op je presentatie behoudt.

Gebruikers kunnen voortaan in realtime hun mening delen, zonder de spreker te onderbreken. Hiervoor zijn nieuwe reacties zoals celebrate, laugh en love toegevoegd aan de reactieknop.

Interactieve presentaties

PowerPoint-slides zijn nu als virtuele achtergrond te gebruiken. Hierdoor overlapt je video met de dia’s, zodat je kunt presenteren als een weerman (of -vrouw). Je videoplaatsing kun je naar ieder deel van het scherm verschuiven, zodat je voor ieder type presentatie de juiste lay-out hebt.

De nieuwe features zijn beschikbaar in Zoom 5.2. Het is ook mogelijk om de nieuwe functies uit te schakelen op account-, groeps- en gebruikersniveau in het Zoom-webportaal.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud