Vektis kiest IBM Db2 Warehouse voor dataverwerking

Vincent Visser

05-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Vektis kiest IBM Db2 Warehouse voor dataverwerking

Vektis, business intelligence centrum voor de zorg, gaat voor haar dataverwerking gebruikmaken van IBM Db2 Warehouse op de IBM Cloud. Het IBM cloud-datawarehouse biedt zowel schaalbare performance en kosten als meer flexibiliteit.

Vektis kan met IBM Db2 Warehouse op de IBM Cloud haar diensten sneller aanpassen aan de wensen van klanten en de eisen die een steeds veranderende omgeving stelt. Ook kan Vektis veilig en gecontroleerd werken met grote hoeveelheden data. Medewerkers van Vektis kunnen vanuit de clouddienst gebruik maken van alle bekende rapportage- en analyse-applicaties. Zo kunnen zij de data visualiseren en onderzoek doen om klanten snel en efficiënt te voorzien van de juiste zorginzichten.

Informatiebeveiliging

Het werken met gevoelige declaratiedata maakt beveiliging van gegevens en het beschermen van de privacy een belangrijke prioriteit voor Vektis. Bij het inrichten van het cloud-datawarehouse is daarom rekening gehouden met alle standaarden en eisen voor informatiebeveiliging die toezichthouders in dat verband stellen. Ook alle normeringen en certificaten van IBM zijn van toepassing. Alle gegevens worden versleuteld opgeslagen, zodat de gegevens nooit naar een individu herleidbaar zijn.

Het datawarehouse van Vektis bevat alle data uit zorgdeclaraties in Nederland. Herman Bennema, algemeen directeur van Vektis: “Wij maken op basis van deze data-informatie voor zorgverzekeraars, zorgaanbieders en andere partijen in de zorg, waarmee zij op hun beurt keuzes kunnen maken voor goede en betaalbare zorg. We willen daarbij snel kunnen inspelen op de vragen van onze klanten. Om dit te realiseren moeten we de data real-time kunnen analyseren en verwerken. Daarbij willen we beschikken over de beste kennis, expertise en techniek op het gebied van beveiliging en privacy. Het onderbrengen van onze data in de cloud bij IBM was daarom voor ons een logische en essentiële stap voor de toekomst.”

“IBM heeft zijn cloud zó ontworpen dat het de meest veilige en open cloud is voor bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven moderniseren en nieuwe bedrijfsapplicaties ontwikkelen zonder dat de bestaande beveiligings- en controle faciliteiten aangepast moeten worden. Het werk dat we met Vektis hebben gedaan is een mooi voorbeeld van hoe wij samenwerken met onze klanten om een oplossing neer te leggen die schaalbaar is en tegelijkertijd goede bescherming biedt voor hun meest waardevolle asset, de data”, aldus Vincent Visser (foto), Director, IBM Cloud & Cognitive Software Benelux.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud