Visma neemt boekhoudplatform Yuki over

05-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Visma neemt boekhoudplatform Yuki over

Visma, Europees leverancier van cloudbedrijfsoplossingen, neemt het all-in-one boekhoudplatform Yuki over. Het gaat om Visma’s derde overname in korte tijd in de markt voor accountancysoftware.

Yuki is opgericht in 2007 en actief in Nederland, België en Spanje met circa 200 medewerkers. Dagelijks werken ruim 1.300 accountantskantoren en zo’n 100.000 ondernemers met software van Yuki. Het platform van Yuki biedt volledige geautomatiseerde verwerking van de boekhouding door intelligente herkenning van documenten.

'Ambities versnellen'

“Yuki is super ambitieus en was nog helemaal niet bezig met een verkoop,” zegt Lucas Brentjens, ceo van The Yuki Company. “Het werd echter duidelijk dat Visma met de recente overnames het landschap van cloudsoftware voor accountancy volledig ging veranderen. Deze combinatie biedt heel veel extra mogelijkheden voor het versnellen van onze ambities en het drijven van verdere innovatie in de accountancymarkt.”

Yuki zet onder de huidige naam de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De organisatie gaat als onderdeel van de Visma-familie samenwerken met de andere Visma-bedrijven in het accountancy-ecosysteem. Informatie wordt zodoende makkelijker uitgewisseld waardoor Visma-klanten meer voordeel uit hun software halen. Er zijn geen managementwijzigingen met deze overname gemoeid.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

overname