MediaMarkt en Saturn schrappen tot 3.500 banen

05-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

MediaMarkt en Saturn schrappen tot 3.500 banen

MediaMarkt en zusterbedrijf Saturn schrappen duizenden banen. Moederbedrijf Ceconomy schrapt tot 3.500 van de in totaal ruim 47.000 banen. Daarnaast worden verlieslijdende filialen mogelijk gesloten. De reorganisatie is volgens het Duitse moederbedrijf nodig om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Ceconomy staat al langer onder druk, onder meer door concurrentie met webwinkels als Amazon. Door de coronacrisis ziet het bedrijf zich nu genoodzaakt te bezuinigen, waar de aangekondigde reorganisatie onderdeel van is. Het is niet duidelijk waar de banen worden geschrapt, al meldt het moederbedrijf dat vooral Duitsland wordt getroffen. Bij MediaMarkt in Nederland werken ongeveer 4.500 mensen.

Negatieve cijfers

Voor het derde kwartaal van Ceconomy - dat tot eind juni liep - houdt het concern rekening met een negatief bedrijfsresultaat van 43 miljoen euro. Ook in de eerste drie maanden van 2020 werden negatieve cijfers genoteerd. De Nederlandse filialen van MediaMarkt presteerden toen relatief goed, aangezien zij door de Nederlandse 'intelligente lockdown' hun deuren niet hoefden te sluiten. Daarnaast zag het bedrijf de vraag naar producten voor thuiswerken stijgen.

De reorganisatie kost naar schatting 180 miljoen euro. Ceconomy verwacht hierdoor de jaarlijkse kosten met 100 miljoen euro te verminderen. Het bedrijf geeft op 12 augustus meer details vrij.

Terug naar nieuws overzicht