NETGEAR presenteert access points en beveiligingsoplossing voor mkb

NETGEAR presenteert access points en beveiligingsoplossing voor mkb

05-08-2020

NETGEAR presenteert access points en beveiligingsoplossing voor mkb

NETGEAR, leverancier van netwerkproducten, introduceert haar nieuwe Insight Managed WiFi 6 AX1800 draadloze access points: de WAX610 en WAX610Y. De WAX610-familie geeft het kleine- en middelgrote bedrijven (mkb) toegang tot WiFi 6-technologie, hogere internetsnelheden en capaciteit voor gebruik door meer apparaten tegelijkertijd. Daarnaast introduceert NETGEAR netwerkbeveiliging op bedrijfsniveau zonder bedrijfskosten voor kleine- en middelgrote bedrijven.

De NETGEAR WAX610 is gericht op omgevingen met een gematigde tot hoge dichtheid apparaten, zoals kantoren, scholen, horecagelegenheden en zorginstellingen. Daarnaast biedt het bedrijven een netwerkwerkbeveiliging met WPA3. Insight Remote Cloud Management helpt (managed) serviceproviders en -integrators hun klanten van de nieuwste WLAN-technologie te voorzien. De WAX610 is compatibel met de NETGEAR Insight (managed) switches, routers en netwerkopslag. Ook kan het access point worden gecombineerd met oudere WiFi-technologieën en access points, zoals WiFi 5 en WiFi 4.

NETGEAR WAX610Y

De NETGEAR WAX610Y is gericht op bedrijven die op zoek zijn naar netwerkconnectiviteit buitenshuis. De WAX610Y is ontworpen om een stabiele WiFi-verbinding te bieden in wisselende (weers)omstandigheden. Bijvoorbeeld tijdens langdurig blootstelling aan zon, regen, hagel, sneeuw en luchtvochtigheid. De IP55-classificatie van de WAX610Y zorgt voor een constante verbinding, ook bij ongunstige weersomstandigheden met temperaturen van -20° tot 60° graden Celsius. NETGEAR richt zich met de access point onder meer op bouwplaatsen, laaddokken en schoolpleinen maar ook restaurants met een terras buiten.

"Ook al heeft de WiFi-industrie de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt bij het verhogen van de internetsnelheid, het is voor kleine bedrijven nog steeds lastig om hun netwerkverbinding en -capaciteit te beheren. Vooral het managen van de netwerkcapaciteit, dus het ondersteunen van meerdere gebruikers tegelijkertijd, blijft een uitdaging voor kleine bedrijven. NETGEAR kan helpen bij het oplossen van specifieke situaties waar mkb’ers tegenaan lopen”, aldus Richard Jonker, Vice President SMB product line management bij NETGEAR.

“Draadloze access points moeten verschillende soorten van verbindingen aankunnen voor meerdere apparaten, met een goede, stabiele verbinding en krachtige reactie op veranderingen in de omgeving. De WAX610 en WAX610Y Insight Managed WiFi 6 AX1800 access points voldoen aan de hedendaagse eisen op het gebied van netwerkcapaciteit, -snelheid en -prestatie van kleine- en middelgrote bedrijven”.

Beschikbaarheid

De NETGEAR Insight Managed WiFi 6 AX1800, WAX610, is vanaf vandaag beschikbaar in Europa voor een prijs van €189,99. De NETGEAR Insight Managed WiFi 6 AX1800 voor buitenshuis, WAX610Y, is vanaf vandaag beschikbaar als pre-order in Europa voor een prijs van €269,99. Levertermijn is binnen het huidige kwartaal.

WiFi-beveiliging voor bedrijven

De NETGEAR Insight netwerkoplossing helpt bij beheer op afstand, het bieden van een eenvoudige configuratie en het onderhouden van de beveiliging van de netwerkverbinding.

De netwerkoplossing maakt gebruik van WPA3. Acht afzonderlijke draadloze netwerken (SSID’s) kunnen gebruikt worden door medewerkers, klanten of gasten en IoT-apparaten (bewakingscamera’s, thermostaten en deursloten die op WiFi werken) met afzonderlijke, veilige VLAN’s. Ook is dynamische VLAN per RADIUS-gebruikerstoewijzing beschikbaar, een functie die is ontworpen voor bedrijven die RADIUS gebruiken om gebruikersaccounts en -toegang efficiënt te beheren.

NETGEAR Insight Remote Cloud Management

De functies van de Insight Managed-apparaten zijn onder andere:

  • Directe detectie en configuratie van het Insight Managed Wireless Access Points.
  • Gecentraliseerde configuratie van draadloze netwerken, SSID, WiFi-beveiliging en roaming-beleid en VLAN-koppelingen met switches, poorten en PoE, voor efficiënte en veilige netwerken.
  • Bewaking op afstand en vereenvoudigd doorlopend firmwarebeheer van uw Insight Managed-apparaten (WiFi, switches, routers, NAS) met prestatiedashboards, waarschuwingen en probleemoplossingsfuncties, waaronder reboot op afstand.
  • Alle multi-device, multi-netwerk, multi-site en multi-tenancy bewaking en meldingen op afstand zijn te vinden op een plek.

Terug naar nieuws overzicht
Security