Red Kubes maakt Kubernetes makkelijk

Sander Rodenhuis, Red Kubes

31-07-2020 | door: Witold Kepinski

Red Kubes maakt Kubernetes makkelijk

Red Kubes, een Utrechtse start-up, heeft een oplossing ontwikkeld waarmee het gebruik van Kubernetes aanzienlijk vereenvoudigd kan worden. Met Otomi Container Platform kunnen bedrijven snel aan de slag met Kubernetes. Door het integreren van een aanzienlijke set aan open source applicaties en het bieden van een eenvoudige user-interface wordt het gebruik van Kubernetes aanzienlijk vereenvoudigd. Om Kubernetes voor iedereen toegankelijk te maken, gaat Red Kubes binnenkort Otomi Container Platform open source maken.

Kubernetes voor container orchestratie

De behoefte aan wendbaarheid en snelheid van de manier waarop bedrijven moderne applicaties ontwikkelen stimuleert de transformatie van de software-architectuur naar het gebruik van microservices. Deze microservices zijn grotendeels afhankelijk van containerisatie en container orchestratie, om hiermee een hoog beschikbare en veilige klantervaring te kunnen aanbieden. Kubernetes is de standaard geworden voor container orchestratie en veel bedrijven zijn al bezig met Kubernetes of zijn dit aan het onderzoeken.

Maar er zijn veel uitdagingen

Sander Rodenhuis (foto), managing director van Red Kubes: “Een Kubernetes implementatie vereist een significante technische inspanning en investering om Kubernetes te integreren met - veelal open source - oplossingen op het gebied van networking, security, monitoring en automation om zo een volwaardig container platform te creëren. Kies niet voor de doe-het-zelf route als je niet over de benodigde expertise beschikt. Daarnaast is Kubernetes een complexe oplossing. De leercurve is stijl en echte experts zijn schaars.”

Sneller en met minder risico toch Kubernetes gebruiken

Sander Rodenhuis: “Met Otomi Container Platform bieden we een eenvoudig te installeren oplossing, die van elk Kubernetes cluster in elke cloud (of zelfs in het eigen datacenter) een volwaardig en veilig platform maakt. Zo kunnen bedrijven direct aan de slag met Kubernetes zonder dat hier veel kennis voor nodig is. We bieden een intuitive user interface waarmee je in een paar minuten een applicatie op Kubernetes kan laten draaien en deze meteen ook publiek kunt aanbieden. Alles wat je hier normaal gesproken zelf voor zou moeten doen is geautomatiseerd.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud