Qualys integreert Ivanti patch beheer

31-07-2020 | door: Redactie

Qualys integreert Ivanti patch beheer

Ivanti, het bedrijf dat IT en Security Operations automatiseert voor het detecteren, beheren, beveiligen en onderhouden van cloud tot edge, en Qualys, Inc. (NASDAQ: QLYS), leverancier van toonaangevende cloud-gebaseerde IT-, beveiligings- en compliance-oplossingen, kondigen een uitgebreide samenwerking aan. Hiermee wordt de patchbeheertechnologie van Ivanti geïntegreerd met het Qualys VMDR (Vulnerability Management Detection Response) platform en is per direct beschikbaar als een geïntegreerd onderdeel van Qualys VMDR. In de volgende integratiefase krijgen Qualys-klanten de mogelijkheid om macOS-systemen en meer dan 70 Mac-applicaties van derden rechtstreeks te patchen via Qualys VMDR.

De samenwerking tussen Ivanti en Qualys maakt een nauwe integratie mogelijk van Ivanti-patchbeheer in Qualys VMDR om het patchproces te automatiseren en te vereenvoudigen. Hierdoor kunnen klanten snel kwetsbaarheden opsporen, van endpoint tot datacenter. Ook is het mogelijk om automatisch vooraf geteste Mac-patches toe te passen op tientallen programma's van derden. De huidige patchdekking van Microsoft omvat zowel beveiligings- als niet-beveiligingscontent voor alle ondersteunde producten, besturingssystemen en programma's, inclusief Microsoft Office. De Ivanti-patchcatalogus is een van de meest uitgebreide catalogi in de branche, waarmee momenteel wereldwijd meer dan 180 miljoen endpoints worden beveiligd.

Qualys VMDR biedt een alles-in-één cloud-gebaseerde app die de volledige vulnerability management-cyclus automatiseert voor on-premises, endpoints, cloud, mobile, containers, OT- en IoT-omgevingen. Hierdoor kunnen organisaties aanzienlijk sneller reageren op bedreigingen en inbraken voorkomen. Het implementeren van de cloudgebaseerde app is eenvoudig en de prijsstelling is gebaseerd op activa, waardoor makkelijk te verkrijgen is.

De patchbeheertechnologie van Ivanti voor OEM-partners, op de markt gebracht als Ivanti® Security Controls SDK, wordt aan partners geleverd via een reeks SDK’s die een snelle integratie van een complete patchbeheeroplossing in bestaande beveiligingsoplossingen mogelijk maken. Deze SDK’s omvatten de hele levenscyclus van patchmanagement, van endpoint assessment tot patch packaging en patchimplementatie. Hierdoor kunnen partners een volledige applicatie-beveiligingsoplossing leveren met patch-content die zowel Windows-, macOS- en Linux-varianten omvatten, evenals duizenden applicaties van derden. Of de oplossing van een partner nu klanten in de cloud, op locatie of in het datacenter ondersteunt, met de SDK’s van Ivanti Security Controls kunnen OEM-partners agent-gebaseerd en agentless patching van wereldklasse leveren in volledig heterogene omgevingen.

Terug naar nieuws overzicht
Security