Commvault boekt meer omzet en winst met datamanagement propositie

Sanjay Mirchandani, CEO Commvault

30-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Commvault boekt meer omzet en winst met datamanagement propositie

Commvault maakt haar financiële resultaten bekend voor het eerste kwartaal dat eindigde op 30 juni 2020. De omzet voor het eerste kwartaal van fiscaal 2021 bedroeg 173 miljoen dollar, een stijging van 7% op jaarbasis en 5% opeenvolgend. De winst bedroeg 2,3 miljoen dollar.

De totale recurring omzet was 141,1 miljoen dollar, een stijging van 24% op jaarbasis. Jaarlijkse recurrente inkomsten (ARR), de jaarlijkse waarde van alle actieve recurrente inkomstenstromen aan het einde van de rapportageperiode, was 471,6 miljoen dollar op 30 juni 2020, een stijging van 9% ten opzichte van 30 juni 2019.

De inkomsten uit software en producten bedroegen 76,6 miljoen dollar, een stijging van 20% op jaarbasis en 15% op kwartaalbasis.

De inkomsten uit services in het kwartaal bedroegen 96,4 miljoen dollar, een daling van 2% zowel op jaarbasis als opeenvolgend.

"Ik kan niet trotser zijn op het team. Onze resultaten over het eerste kwartaal zijn de bevestiging dat onze gestroomlijnde activiteiten en onze nieuwe go-to-market-engine goed beginnen te presteren,” aldus Sanjay Mirchandani, president en ceo van Commvault. "Samen met ons nieuwe productportfolio en een robuust partnerprogramma beginnen onze klanten onze intelligente visie op datamanagement te omarmen."

Terug naar nieuws overzicht