SAP en E.ON bouwen nieuw proces en technologie platform

30-07-2020 | door: Witold Kepinski

SAP en E.ON bouwen nieuw proces en technologie platform

SAP en E.ON SE hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd om een platform te bouwen op basis van de SAP S / 4HANA Utilities-oplossing. Het platform maakt processen voor facturering en uitwisseling van informatie met energiemarktdeelnemers geschikt voor de toekomst.

SAP en energieleverancier E.ON zijn van plan een nieuw proces- en technologieplatform te bouwen voor de netwerkactiviteiten van E.ON. Samen zijn de twee partners van plan om een nieuwe standaard te zetten in de Duitse energienetwerken.

E.ON streeft ernaar cloudoplossingen van SAP (SAP S / 4HANA) te gebruiken om kernprocessen rond facturering en informatie-uitwisseling efficiënter en consistenter te maken voor de hele bedrijfsgroep. Op die manier kunnen de energieleveranciers, netbeheerders en meetpuntbeheerders van E.ON Group sneller, nauwkeuriger en gemakkelijker informatie delen. Processen worden gestandaardiseerd, waarbij de verschillende systemen voor energiefacturering en gegevensuitwisseling bij de regionale eenheden van E.ON naar het nieuwe platform verhuizen.

Met consistente gegevens kan het bedrijf standaardoplossingen implementeren, best practices volgen en de kosten voor het ontwikkelen van maatwerksoftware verlagen. E. ON's netwerkklanten profiteren hier ook van. Door gestroomlijnde, gestandaardiseerde processen kan het bedrijf nog sneller en efficiënter reageren op verzoeken van klanten, aldus SAP.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud