SAP cloud business groeit verder met dubbele cijfers

Christian Klein, CEO SAP

29-07-2020 | door: Witold Kepinski

SAP cloud business groeit verder met dubbele cijfers

SAP heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal dat eindigde op 30 juni 2020. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 2 procent naar 6,743 miljard euro. De winst steeg met 52 procent naar 885 miljoen euro.

De cloud omzet steeg met 21 procent naar een dikke twee miljard euro. Verder zijn er nieuwe S/4HANA ERP klanten toegevoegd, zoals de Franse retailgigant Carrefour die ook cloud diensten afneemt.

Verder bespaart SAP tijdens de coronacrisis met lagere reiskosten en facilitaire kosten. Tevens zet SAP in op virtuele in plaats van fysieke evenementen wat kosten bespaard.

Christian Klein, CEO van SAP, zegt over de cijfers: "Dit kwartaal toonde aan dat onze Intelligent Enterprise-strategie duidelijk resoneert met klanten over de hele wereld. Meer dan ooit heeft de pandemie bewezen dat digitalisering niet langer een optie is, maar een must-have om uitdagende tijden te doorstaan en de gewenste bedrijfsresultaten te bereiken. We zullen blijven investeren in innovatief aanbod voor onze klanten om bedrijfstransformaties te stimuleren en complexe bedrijfsprocessen uit te voeren. We willen ook het ecosysteem op ons bedrijfstechnologieplatform uitbreiden om onze oplossingen aan te vullen en groei te stimuleren."

Lees verder alle details op de SAP site (PDF).

Terug naar nieuws overzicht
Cloud