OVHcloud koopt Franse open storage specialist OpenIO

30-07-2020 | door: Witold Kepinski

OVHcloud koopt Franse open storage specialist OpenIO

OVHcloud, in Europa gevestigde cloud provider, heeft OpenIO, een Franse bedrijf dat gespecialiseerd is in object storage, voor onbekend bedrag overgenomen.

In een paar jaar tijd onderscheidde OpenIO zich door het ontwerpen van de nieuwe generatie S3-compatibele objectopslagoplossingen, die het best zijn aangepast aan big data en HPC-workloads. De oplossing is voor de opslag van de grote hoeveelheden gegevens die nodig zijn voor ML- en AI-toepassingen.

Het volledige personeelsbestand van OpenIO zal de OVHcloud-teams aanvullen, in Roubaix, Parijs, Frankrijk, maar ook internationaal.

Complementariteit om een objectopslagaanbod op de markt te brengen OpenIO biedt een softwareoplossing die onafhankelijk is van de hardware-infrastructuur en die verschillende gebruikssituaties binnen hetzelfde cluster kan aanpakken. Naast de prestaties biedt de ontwikkelde technologie oneindige schaalbaarheid, waarvoor geen gegevensherbalancering nodig is bij het toevoegen van middelen aan het platform, aldus betrokken partijen.

De combinatie van de functionele rijkdom en prestaties van OpenIO's technologie met OVHcloud's expertise op het gebied van industriële en cloudinfrastructuur is veelbelovend. Het zal het ontwerp mogelijk maken van een grootschalig objectopslagaanbod tegen de beste prijs / prestatieverhouding. Deze alliantie stelt OVHcloud in staat om de technologische uitdagingen van zowel grote bedrijven als start-ups aan te gaan, aldus betrokken partijen.

“Nu het wereldwijde gegevensvolume elke 18 maanden verdubbelt, zijn we ons ervan bewust dat opslagproblemen de kern zijn van de zorgen van onze 1,5 miljoen klanten. Met de overname van OpenIO willen we een zeer schaalbaar aanbod creëren, gebruikmakend van de beste infrastructuur en een van de meest aantrekkelijke prijzen op de markt,”zegt Michel Paulin, CEO, OVHcloud.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Storage
Cloud