Redactie - 30 juli 2020

Bitdefender lanceert Managed Detection and Response toepassing

Bitdefender breidt het dienstenportfolio voor zijn partners uit met Managed Detection and Response (MDR). De MDR-dienst is ontworpen om cyberdreigingen snel en effectief te identificeren en verwijderen en vormt een belangrijke aanvulling op de bestaande geautomatiseerde en geïntegreerde oplossingen voor cybersecurity en risicoanalyse.

Bitdefender’s MDR-dienst wordt aangeboden vanuit het eigen 24x7 security operations center (SOC) in San Antonio, Texas. De experts van Bitdefender identificeren en neutraliseren daar cyberdreigingen om partners en hun klanten te beschermen. De MDR-gegevens worden regionaal binnen AWS opgeslagen, gebaseerd op de landinstelling van de Gravity Zone-omgeving van de klant. Voor Amerikaanse klanten is dat bijvoorbeeld in de VS en voor EMEA-klanten in Duitsland.

MDR maakt gebruik van bekroonde technologie en gedetailleerde telemetrie om snel en effectief te reageren op kwaadaardige activiteiten. Daarbij wordt de dreiging actief verwijderd om de tijd binnen bedrijfssystemen te verminderen en eventuele schade te beperken.

De introductie van de nieuwe oplossing komt in een tijd waarin het aantal geavanceerde cyberaanvallen groeit, mede door de commotie die de coronacrisis veroorzaakt. Veel bedrijven hebben onvoldoende oog voor de risico’s van het thuiswerken of besteden er weinig aandacht aan. Veel van de huidige cyberaanvallen zijn bovendien gericht op MSP’s. Cybercriminelen maken vaak misbruik van applicaties voor beheer op afstand en van kwetsbaarheden in het Remote Desktop Protocol (RDP) om MSP’s te hacken en hun omgeving te gebruiken als springplank naar de IT-infrastructuur van hun klanten.

“Het dreigingslandschap is enorm complex geworden en het aantal aanvalskanalen is sterk gegroeid. Dit komt mede door de opkomst van hybride omgevingen die deels uit thuiswerkplekken en deels uit kantooromgevingen bestaan. Managed serviceproviders vertellen ons dat zij willen samenwerken met experts om beheerde beveiligingsoplossingen aan te bieden die aansluiten op de wensen en behoeften van hun klanten en die 24/7 bescherming bieden”, zegt Alina Draganescu, senior director Security for Managed Service Providers bij Bitdefender.