PBT Security en Telecom kiest voor smart security opslagoplossingen van Western Digital

30-07-2020 | door: Redactie

PBT Security en Telecom kiest voor smart security opslagoplossingen van Western Digital

PBT Security and Telecom, leverancier van geïntegreerde beveiligingsoplossingen, vertrouwt op de gegevensopslagoplossingen van Western Digital door de vraag naar bredere diensten en ontwikkelingen zoals big data, video-analyse en 4K-video. Deze trends hebben de behoefte aan betrouwbaarheid van opslagcapaciteit vergroot. Dankzij Western Digital's WD Purple en Ultrastar opslagoplossingen blijven de slimme videobewakingssystemen onder alle weersomstandigheden werken.

PBT Security and Telecom levert, installeert en onderhoudt zowel eenvoudige als complexe videobewakingssystemen voor het beveiligen van MKB, transport en logistiek, datacenters, overheid, risicovolle locaties, particulieren en zorginstellingen. BUKO Waakt, het bij PBT aangesloten bedrijf in mobiele slimme beveiligingscamera's, plaatst tijdelijke cameramasten op projectlocaties, o.a. op bouwplaatsen, om schade en stilstand van een project te voorkomen. Deze slimme beveiligingscamerasystemen worden buiten geplaatst, draaien continu en mogen niet uitvallen, wat hoge eisen stelt aan opslagoplossingen. Daarnaast wordt bij steeds meer projecten toegangscontrole geïnstalleerd en onderhouden. Deze bredere service maakt processen complexer en dynamischer, zodat dataopslag opnieuw moet worden bekeken.

In samenwerking met projectpartner en data-opslagspecialist WSM Technology is daarom gekozen voor de gegevensopslagoplossingen van Western Digital. De mobiele oplossing van BUKO Waakt maakt nu gebruik van WD Purple microSD-kaarten van Western Digital, welke voldoen aan de specifieke buitenvereisten. WD Purple Ultra Endurance microSD-kaarten met 96-laags 3D-randtechnologie kunnen zware en langdurige werkbelastingen aan, waarvoor microSD-kaarten voor consumenten niet geschikt zijn. Ze beschikken over geoptimaliseerde randopslag die schok- en trillingsbestendig is en bestand is tegen temperaturen van -25 tot +85 graden Celsius.

PBT bewaakt de projectlocaties in realtime via een live-view webportaal. Deze beelden, in combinatie met de geavanceerde videoanalysesoftware van PBT, worden automatisch opgeslagen en geanalyseerd in het datacenter van PBT. Zo worden bijvoorbeeld voertuigen en ongewenste bezoekers of situaties gemeld. Met het toenemende gebruik van 4K-camera's en de behoefte aan video-analyse en big data, neemt de vraag naar opslagcapaciteit in het datacenter toe. PBT was daarom op zoek naar een betrouwbare oplossing voor gegevensopslag die eenvoudig uit te breiden was. Western Digital innoveert voortdurend, zodat regelmatig grotere opslagcapaciteiten beschikbaar komen. Ultrastar-harde schijven worden daarom gebruikt in het datacenter, omdat ze zijn gebouwd voor zakelijke workloads en een hoge opslagcapaciteit en een optimale TCO-waarde bieden.

"Bij videomanagementsystemen is opslagcapaciteit nodig om betrouwbare data te kunnen verzamelen. Bedrijven als BUKO Waakt creëren ook steeds meer big data. Het is essentieel dat deze data snel, overzichtelijk en in hoge kwaliteit beschikbaar zijn", zegt John Meulenkamp, CEO van WSM Technology. "Het is ons doel om de best passende storage-oplossingen aan te bevelen aan onze klanten. Daarom kiezen we vaak voor de innovatieve producten van Western Digital. Zij bieden tevens technische ondersteuning. Dit is belangrijk voor de continuïteit van projecten.”

"Bedrijven zijn op zoek naar duurzame opslag met hoge capaciteit op de camera en in het datacenter voor verschillende gebruiksscenario's in openbare veiligheid en AI-analyse", zegt Barber Brinkman (foto), Sr Business Development Manager EMEA bij Western Digital. "Als leverancier van kritieke data-infrastructuur willen wij bedrijven helpen toekomstbestendige opslagoplossingen te ontwerpen ter ondersteuning van bedrijfskritische applicaties en bandbreedteverslindende werklasten op grote schaal. Onze WD Purple-producten bieden de geoptimaliseerde opslagtechnologie voor het verwerken van diverse visuele workloads gecreëerd door steeds toenemende videoresoluties, AI analytics use cases of openbare veiligheid. De Ultrastar DC HC550 HDD's met tot 18 TB opslagcapaciteit leveren de hoogste capaciteit met laag vermogen om efficiëntere infrastructuren te ontwerpen met een ongeëvenaarde TCO-waarde.”

Terug naar nieuws overzicht
Security