Gartner belicht belangrijkste Multiexperience Development Platforms aanbieders

29-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Gartner belicht belangrijkste Multiexperience Development Platforms aanbieders

Gartner heeft de nieuwe 2020 Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms (MXDP) gepubliceerd. Leiders zijn OutSystems, Mendix, Salesforce en SAP. Visionaries zijn Temenos en Progress. Daarna volgen een reeks niche spelers zoals Appian, Pega, IBM, GeneXus, ServiceNow, XOne, Resco en Neptune Software.

Volgens Gartner is een Multiexperience Development Platform (MXDP) een 'fundamenteel platform voor het ontwikkelen van digitale apps en producten met meerdere touchpoints en interactie-modaliteiten voor klanten, partners en werknemers. Het stelt productontwikkelingsteams in staat hun delivery te verbeteren en te innoveren door 'composable experiences' te introduceren in de front-end UX-laag, overeenkomstig met de visie van Gartner over de toekomst van applicaties.’

Een van de criteria om in aanmerking te komen voor vermelding in het 2020 Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms is dat een platform ‘geen afzonderlijke betrokkenheid of services van de leverancier nodig moet hebben om nieuwe binaire bestanden te genereren of te bouwen’. Daarnaast moet het platform ‘hetzelfde leveren voor responsive web apps, evenals ten minste drie van de volgende toepassingen’: progressive web apps, chatbots, voice apps, wearable en IoT-apps en AR- en VR-apps.

Het rapport van Gartner Magic Quadrant stelt verder: 'Tegen 2024 zal een op de drie organisaties een MXDP gebruiken om gecombineerde business- en IT-teams sneller digitale producten te laten ontwikkelen.'

Mendix is blij met de erkenning: "Bij Mendix willen we onze klanten zo goed mogelijk helpen bij het creëren en leveren van bijzondere interacties en experiences met behulp van software. We zijn erg blij met de erkenning van Gartner op het gebied van MXDP”, zegt Derek Roos. "De kracht van Mendix is dat we een breed scala aan ontwikkelaars in staat stellen hun domeinexpertise te gebruiken bij het ontwikkelen van onderscheidende ervaringen met behulp van software. Het is fijn om te zien dat onze strategie bepalend blijft in deze categorie.”

Terug naar nieuws overzicht