Pulse Zero Trust Access voor veilige toegang tot multiclouds

30-07-2020

Pulse Zero Trust Access voor veilige toegang tot multiclouds

Pulse Secure, gespecialiseerd in software-gebaseerde beveiligingsoplossingen, introduceert Pulse Zero Trust Access (PZTA). Dat is een cloudoplossing om de medewerkers van organisaties op een eenvoudige wijze vanaf elke locatie veilige toegang te bieden tot multicloud-omgevingen en datacenterapplicaties, op basis van Zero Trust zo meldt de leverancier.

PZTA vereenvoudigt het toegangsbeheer met een beter inzicht, end-to-end analyses, diverse policies, geautomatiseerde toegangsverlening en risicoreducerende functies. Deze stellen organisaties in staat om een toenemend aantal mobiele medewerkers en hybride IT-middelen beter te faciliteren.

Altijd en overal toegang tot cloudapplicaties
Naarmate meer mensen mobiel gaan werken en bedrijven verder digitaliseren neemt de behoefte toe om altijd en overal toegang te hebben tot cloudapplicaties, vanaf elk beschikbaar apparaat. Tegelijkertijd neemt echter ook het aantal cyberaanvallen en pogingen tot informatiediefstal toe, waardoor het vertrouwen en aanpassingsvermogen belangrijker worden. PZTA biedt gebruikers op een eenvoudige wijze veilige toegang tot alle benodigde applicaties door het verifiëren van de identiteit, apparaat en veiligheidsniveau te automatiseren. Vervolgens wordt er een versleutelde verbinding gelegd tussen het gebruikte apparaat en applicaties in publieke en private clouds, of datacenters.

PZTA is gebaseerd op het nieuwe cloudgebaseerde platform en de microservices van Pulse Secure die wereldwijd beschikbaar zijn via de Microsoft Azure Cloud. De nieuwe PZTA-service bestaat uit een door Pulse Secure beheerde Pulse ZTA Controller, de virtuele Pulse ZTA Gateway, die klanten in de eigen omgeving of in de cloud implementeren en een universele Pulse ZTA Client. Deze client is te gebruiken op elk apparaat met Microsoft Windows, Apple macOS en iOS, of Google Android.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud