Leaseweb lanceert Cloud Connect

Leaseweb vliegtuig

29-07-2020 | door: Witold Kepinski

Leaseweb lanceert Cloud Connect

Leaseweb Global, een hosting- en clouddienstverlener, heeft de lancering van Leaseweb Cloud Connect aangekondigd. Met de hybride cloudoplossing, Leaseweb Cloud Connect, kunnen klanten hun hosted infrastructure van Leaseweb naadloos aansluiten op hun public cloud- of hyperscaleromgeving, waarmee het delen van gegevens en applicaties tussen de verschillende omgevingen mogelijk wordt. In samenwerking met Megaport, een toonaangevende leverancier van Network as a Service, zal Leaseweb Cloud Connect connectiviteit leveren voor AWS en zijn er plannen om in het komend half jaar ook andere toonaangevende hyperscalers aan de dienst te verbinden, aldus Leaseweb.

Leaseweb Cloud Connect is ontworpen voor bedrijven met wisselende vereisten en budgetten, die hun workloads flexibel willen kunnen verplaatsen tussen hyperscalers en de infrastructuur van Leaseweb. Klanten kunnen verschillende verbindingssnelheden kiezen (tussen 100 Mbps en 10 Gbps), afhankelijk van het project en het budget. Het nieuwe aanbod biedt een elegante, op maat gemaakte en kostenefficiënte oplossing. Veel bedrijven worstelen namelijk met de beperkingen van standaardpakketten wanneer ze besluiten hun infrastructuur, diensten, applicaties en gegevens binnen een openbare cloudomgeving te schalen, maar dat is nu verleden tijd, aldus Leaseweb.

Nikolaos Kolestsas, Product Manager van Leaseweb Global: “Leaseweb Cloud Connect biedt bedrijven een efficiënte manier om veilige netwerken te bouwen, die openbare cloudinfrastructuren en Leaseweb-clouds onderling met elkaar verbinden. Het nieuwe aanbod levert een hybride cloudoplossing waarmee bedrijven een publieke cloud kunnen gebruiken voor development, PaaS-toepassingen, eenmalige workloads en big data-platformen, terwijl de essentiële applicaties en bijbehorende data of specifieke productieomgevingen op Leaseweb draaien. Het Software Defined Network van Megaport zorgt voor schaalbare, veilige connectiviteit met onramps naar de cloud en garandeert hiermee absoluut superieure performance. Deze aanpak beperkt de infrastructuurkosten tot een minimum en laat organisaties nieuwe producten en diensten sneller op de markt brengen.”

Met Leaseweb Cloud Connect kunnen bedrijven een hybride cloudomgeving opzetten die gebruikmaakt van Leaseweb's veilige en krachtige wereldwijde netwerk in combinatie met een Megaport Connected-oplossing. Zo kunnen ze hun diensten ontwikkelen en uitrollen met meer controle over hun cloud-based infrastructuur. Leaseweb Cloud Connect levert hiervoor een snelle en veilige verbinding met de openbare cloud, zodat middelen dynamisch en kostenefficiënt kunnen worden toegewezen binnen de volledig hybride cloudomgeving, aldus Leaseweb.

Leaseweb Cloud Connect maakt onderdeel uit van het Hybrid Connect Concept van Leaseweb. De Megaport Connected-oplossing werkt op basis van hun Software Defined Networking-technologie en is geïntegreerd met virtuele pubic cloud-interfaces en gateways. Megaport Connected levert wereldwijd het breedste aanbod aan cloud onramps met ruim 170 onramps in totaal. Door deze samenwerking kan Leaseweb zijn klanten meer mogelijkheden bieden voor aansluitingen op een public cloudinfrastructuur, om hybride oplossingen te ontwerpen die uitstekend schalen en presteren, aldus Leaseweb.

Eric Troyer, Chief Marketing Officer van Megaport: “We zijn erg blij dat Leaseweb ons platform voor Network as a Service heeft gekozen om hun nieuwe oplossing te ondersteunen. Leaseweb Cloud Connect versterkt de positie van Leaseweb als aanbieder van hybride cloudoplossingen en stelt Leaseweb in staat om een uitgebreide service voor cloud-toegang te leveren aan start-ups en MKB-ers. Wij waarderen de samenwerking met Leaseweb en we kijken ernaar uit om hun verdere ontwikkeling te ondersteunen, zolang de vraag naar hybride en multi-cloud in heel Europa blijft groeien. ”

Leaseweb Cloud Connect is in principe geschikt voor alle organisaties, maar levert bij uitstek voordelen voor start-ups en MKB-ers in de sectoren Adtech, Martech, Gaming en SaaS die gebruik maken van public cloudaanbieders en hun activiteiten willen schalen, maar hun kosten niet willen verhogen zo besluit Leaseweb.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud