T-Mobile lanceert 5G-netwerk

28-07-2020 | door: Redactie

T-Mobile lanceert 5G-netwerk

T-Mobile Nederland heeft haar 5G-netwerk gelanceerd. CEO Søren Abildgaard zette samen met de Haagse wethouder Saskia Bruines (Economie, Internationaal en Dienstverlening) symbolisch de schakelaar om. Hiermee beschikt T-Mobile’s thuisbasis Den Haag, samen met het grootste gedeelte van Nederland, over toegang tot de ongekende mogelijkheden van 5G. Eind 2020 is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend.

Klanten met een 5G-abonnement en een geschikt 5G-toestel krijgen de komende dagen toegang tot het 5G-netwerk van T-Mobile. Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: “De 5G-technologie neemt Nederland mee naar een toekomst van ongekende mogelijkheden. Dit is het begin van onbeperkte connectiviteit en communicatie tussen mensen, systemen en apparaten. Onze klanten kunnen de eindeloze mogelijkheden van 5G verkennen in dit nieuwe tijdperk. 5G maakt bijvoorbeeld Internet of Things mogelijk, waarbij apparaten en machines straks verbonden zijn met internet en onderling gegevens uitwisselen. Jouw wekker communiceert straks direct met je koffiemachine, zodat jouw verse kopje koffie iedere dag klaar staat."

Onlangs bemachtigde T-Mobile in de Multibandveiling de gewenste frequenties voor de uitrol van haar 5G-netwerk waaronder dus de 700 Mhz frequentieband.

Digitale innovatie in Den Haag
Met het omzetten van de 5G-schakelaar geeft T-Mobile invulling aan de toezegging van een dekkend 5G-netwerk in ‘thuisbasis’ Den Haag. Hiermee beschikt de hofstad, samen met het grootste gedeelte van Nederland, over toegang tot de ongekende mogelijkheden die 5G biedt voor innovaties voor maatschappelijke vraagstukken. De gemeente Den Haag is blij met de mogelijkheden die de introductie van 5G oplevert voor de digitale innovatie in de stad.

Wethouder Bruines: “Met de activering van het 5G-netwerk is een belangrijke stap gezet voor Den Haag als stad van digitale innovatie. 5G biedt allerlei mogelijkheden voor maatschappelijk relevante toepassingen waar inwoners en bedrijven in Den Haag van profiteren. Denk aan zorg op afstand, betere bereikbaarheid dankzij actuele verkeersdata en nieuwe veiligheidstoepassingen. Daarom werkt Den Haag samen met verschillende partners, waaronder T-Mobile, aan innovatieprojecten op meerdere locaties in de stad, zoals Scheveningen, het Central Innovation District en Den Haag Zuidwest. Door de digitalisering van de samenleving is hoogwaardige connectiviteit onmisbaar. Ook voor de economische ontwikkeling van de stad en de regio.”

Slimmer en dynamischer
Met de lancering van het 5G-netwerk kan T-Mobile nog actiever bijdragen aan de innovatie en digitalisering van de maatschappij. Zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Van slimme 5G-toepassingen in de zorg tot sensoren die de parkeerproblematiek in drukke steden helpen op te lossen en de infrastructuur verbeteren. Het nieuwe 5G-netwerk, gebaseerd op het door T-Mobile zojuist verworven 700 MHz spectrum, is nog slimmer en dynamischer en zorgt voor een nog stabielere netwerkverbinding. Dit is onder andere belangrijk voor kritische communicatiediensten, die essentieel zijn voor bijvoorbeeld hulpdiensten.

Toegang tot 5G
In de komende dagen krijgen klanten met een T-Mobile Unlimited en Unlimited Plus abonnement en een geschikt 5G-toestel automatisch toegang tot het 5G-netwerk van T-Mobile. Gebruikers met een T-Mobile Go abonnement zonder Unlimited, kunnen dan 5G-toegang als optie toevoegen aan hun abonnement. Het nieuwe netwerk biedt ondernemers mogelijkheden voor nieuwe innovatieve en laagdrempelige IoT-toepassingen.

Terug naar nieuws overzicht