AWS lanceert Amazon Interactive Video Service

30-07-2020 | door: Witold Kepinski

AWS lanceert Amazon Interactive Video Service

AWS kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Amazon Interactieve Video Service (Amazon IVS), een nieuwe, volledig beheerde service waarmee de gebruiker binnen een paar minuten live, interactieve videostreams kunt instellen voor een web- of mobiele applicatie.

Amazon IVS gebruikt dezelfde technologie die Twitch aandrijft, een van de meest populaire livestreamingservices ter wereld met bijna 10 miljard uur aan video bekeken in 2019, waardoor klanten live content met latentie hebben (de tijd die video nodig heeft om van de camera naar de kijker te gaan) ) die minder dan drie seconden kan zijn (aanzienlijk lager dan de latenties van 20-30 seconden die tegenwoordig gebruikelijk zijn bij online streaming video, aldus AWS).

Klanten kunnen live video eenvoudig configureren en streamen via hun eigen website of mobiele applicatie, met schaalbare weergave die miljoenen gelijktijdige kijkers wereldwijd ondersteunt. Met de Amazon IVS SDK en API's kunnen klanten ook interactieve functies in hun livestreams inbouwen, zoals virtuele chatruimten, stemmen en polls, gemodereerde vraag- en antwoordsessies en gesynchroniseerde promotie-elementen. Er zijn geen extra kosten of verplichtingen vooraf vereist om te gebruiken.

Amazon IVS en klanten betalen alleen voor video-invoer naar Amazon IVS en video-output geleverd aan kijkers.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud