Witold Kepinski - 25 juli 2020

ALSO Cloud Platform noteert flinke omzet groei

Distributeur ALSO wist in het eerste helft van 2020 zijn omzet te laten groeien met 13,1 procent tot 5,4 miljard euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 24,7 procent tot 72,09 miljoen euro. De omzet in Noord- en Oost-Europa steeg met 23 procent tot 2,54 miljard euro. 

Het ALSO Cloud Platform (ACMP) wist in omzet met 42,9 procent te groeien tot 140 miljoen euro. Het is volgens ALSO bemoedigend om op te merken dat deze ontwikkeling is bereikt op een moment dat verschillende softwareleveranciers als gevolg van Covid-19 een toenemend aantal gratis proeflicenties hebben aangeboden. Inclusief deze worden momenteel 19,0 miljoen licenties beheerd via de ACMP.

De netto financiële schuld wordt teruggebracht tot nul en bedraagt -0,5 miljoen euro (219,8 miljoen euro in de eerste helft van 2019). In combinatie met de doorlopende, ongebruikte kredietlijn van 300 miljoen euro, is ALSO goed uitgerust om te profiteren van alle kansen die zich op de markt voordoen zo meldt de distributeur.

De verlaging van de bedrijfskosten van 4,0 procent naar 3,8 procent van de omzet werd gerealiseerd met behulp van digitale tools (ERP-, BI-, CRM- en AI-systemen). Dit is het bewijs van de succesvolle structurele optimalisatie die in 2017 is ingezet en die in de toekomst consequent zal worden nagestreefd.

De jaarlijkse doelstelling van 210 tot 220 miljoen euro EBITDA winst is bevestigd, evenals de middellangetermijndoelstelling van 250 tot 310 miljoen euro EBITDA winst.

Industrie en economische experts zijn het volgens ALSO erover eens dat IT-technologie in het 'Nieuwe Normaal' de basis zal zijn voor het verder ontwikkelen van bedrijven. In deze context worden cloudmodellen aantrekkelijker. Ze verhogen de flexibiliteit en reactietijden en kunnen ook worden gefinancierd voor het MKB via het as-a-Service-model aldius ALSO.

"ALSO is goed voorbereid op deze veranderingen. De strategie, het ecosysteem, de digitale tools en platforms en de versterking van de organisatie op de belangrijke gebieden Solutions, Webshop, Cloud, IoT en Sales vormen de basis voor het realiseren van duurzame, winstgevende groei. Ik wil al onze klanten, zakenpartners, werknemers en investeerders bedanken voor het mogelijk maken van dit resultaat en daarmee het creëren van een solide basis voor de toekomst ", zegt Gustavo Möller-Hergt (foto), CEO uit van ALSO Holding AG.