Bitdefender introduceert nieuwe versie consumentenproducten

28-07-2020 | door: Redactie

Bitdefender introduceert nieuwe versie consumentenproducten

Bitdefender introduceert de nieuwe versie van de platformonafhankelijke productlijn voor consumenten. De nieuwe release biedt een versterkte engine voor het identificeren van kwetsbaarheden. Deze optimalisatie en verbeteringen wat betreft databeveiliging en bescherming tegen ransomware helpen consumenten te beschermen tegen de golf van aanvallen die de pandemie heeft losgemaakt. Om eindgebruikers hierbij te ondersteunen werd ook de userinterface opgefrist en gebruiksvriendelijker gemaakt. Tot slot biedt Bitdefender Premium nu ook VPN als aparte oplossing aan, waar het voorheen alleen als upgrade van de antivirus-oplossingen beschikbaar was. Bitdefender is een wereldwijd toonaangevende leverancier van cybersecurity-oplossingen, waarmee 500 miljoen systemen in 150 landen worden beschermd.

Cybercriminelen maken dankbaar misbruik van de nieuwe mogelijkheden die de corona-pandemie hen biedt. Bitdefender ontdekte in maart van dit jaar alleen al een stijging van 500 procent wat betreft malware-aanvallen die via een covid-19 gerelateerd thema argeloze gebruikers probeerden te misleiden. Zo werd de nieuwe generatie van Bitdefender producten voor eindgebruikers verder ontwikkeld met uitgebreide bescherming en gebruiksvriendelijkheid als antwoord op dit “nieuwe normaal” in cybersecurity. Met minimale impact op de prestatie van de apparaten.

De platformonafhankelijke productlijn voor consumenten wordt al jaren uitstekend beoordeeld door onafhankelijke testbureaus, IT-experts en gebruikers. Het herkennen van malware is binnen deze nieuwe versie opnieuw versterkt en de verbeterde scan van kwetsbaarheden ondersteunt gebruikers bij het identificeren en verminderen van risico’s voor apparaten en data. Bovendien werd de bescherming tegen de zogeheten “fileless attacks” uitgebreid – aanvallen die zich alleen in het werkgeheugen of in andere moeilijk te checken gebieden nestelen en scantechnologie proberen te omzeilen.

“Na intensief onderzoek en gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen tijdens de Covid-19 pandemie, hebben we de grenzen van ons productportfolio voor consumenten opnieuw verlegd,” zegt Ciprian Istrate, Vice President Consumer Solutions bij Bitdefender. “Het is altijd Bitdefender’s motto geweest om de gebruiker zo goed mogelijk te beschermen zonder de prestaties van de apparaten te hinderen. Dat is met deze nieuwe generatie bijzonder goed gelukt.”

Prijzen en beschikbaarheid

De productfamilie van Bitdefender omvat naast het kernproduct Bitdefender Total Security, Bitdefender Premium Security ook Bitdefender Antivirus Plus, Bitdefender Internet Security, Bitdefender Family Pack, Bitdefender Mobile Security en Antivirus voor Mac. Prijzen variëren al naar gelang het aantal beschermde apparaten en licentieduur. Adviesprijs voor een licentie voor 1 jaar voor Bitdefender Internet Security voor drie apparaten bedraagt bijvoorbeeld 59,99 Euro inclusief btw. 

Terug naar nieuws overzicht
Security