Main Capital ondersteunt Optimizers met de overname van Eezeebee

27-07-2020 | door: Witold Kepinski

Main Capital ondersteunt Optimizers met de overname van Eezeebee

Optimizers versterkt haar B2B e-commerce suite door de overname van Eezeebee. Beide bedrijven hebben een complementair productaanbod en een sterke strategische fit.

Optimizers is een innovatieve leverancier van SaaS software-oplossingen en mobiele apps voor de Supply Chain en logistieke markten. Vanuit operationele kantoren in Nederland, Zweden en de VS bedient Optimizers meer dan 750 internationale groothandels- en handelsbedrijven, waaronder PostNL, Ahold en BFG.

Samenwerking Eezeebee - Optimizers
Eezeebee is een toonaangevende leverancier van multi-tenant SaaS e-Commerce en PIM oplossingen die klanten in staat stelt om een flexibele multi-channel e-commerce strategie te hanteren. De oplossingen zijn rijk aan functionaliteiten en kunnen worden geïntegreerd met een breed scala aan back-office ERP-systemen. Het huidige klantenbestand van Eezeebee bestaat uit 100 met name groothandelsklanten verspreid over verschillende branches. Enkele voorbeelden zijn Cars Jeans & Casuals en FILA. Het gecombineerde bedrijf zal meer dan 60 medewerkers hebben en nadert 10mln euro omzet.

Beide oprichters van Eezeebee, Michael van der Knoop en Jeroen ten Napel, blijven onderdeel van het managementteam en gaan door als aandeelhouders van de groep.

Stefan van Diggelen (CEO Optimizers): De overname van Eezeebee is volledig in lijn met de strategie van Optimizers om klanten in de groothandel te bedienen met een volledig pakket aan producten en diensten in verschillende marktsectoren. Eezeebee's sterke B2B portalen en Product Information Management (PIM) oplossingen zijn waardevolle en complementaire aanvullingen op het bestaande aanbod van Optimizers. Wij kunnen Eezeebee versterken met onze connectoren en internationale netwerk, waardoor het marktbereid voor B2B Webshops voor Eezeebee enorm zal toenemen.

Michael van der Knoop (CEO Eezeebee): Voor Eezeebee betekent de samenwerking met Optimizers dat er verdere professionalisering kan worden doorgevoerd en dat er nieuwe inzichten en kansen worden gecreëerd voor verdere groei. Het biedt een solide basis voor de medewerkers, klanten en partners van Eezeebee. Dit zal het bedrijf verder versterken en uitbreiden. De samenwerking biedt de financiële en operationele kracht om de nationale en internationale groei van Eezeebee te versnellen.

In juli 2019 is er geïnvesteerd in Optimizers om de groei van het bedrijf de komende jaren te versnellen. De strategische combinatie van Optimizers en Eezeebee is een solide eerste stap in deze strategie.

Terug naar nieuws overzicht