Witold Kepinski - 23 juli 2020

Pega introduceert X-ray Vision: RPA-tool met zelfherstellend vermogen

Pega introduceert X-ray Vision: RPA-tool met zelfherstellend vermogen image

Pegasystems, softwareleverancier van digital transformation toepassingen voor organisaties, komt met X-ray Vision. Het is de eerste Robotic Process Automation (RPA)-tool in de markt die defecte bots opspoort en repareert, zonder menselijke interventie.

Uit Pega-onderzoek van eind 2019 jaar blijkt dat 87% van de bedrijven wel eens te maken heeft met defecte bots. Dit komt omdat de meeste RPA-oplossingen ‘screen scraping’ gebruiken om processen te automatiseren in een applicatielandschap dat continu verandert. Aanpassingen in de user interfaces van een applicatie – wat vrijwel dagelijks voorkomt – maken de bots onbetrouwbaar, omdat deze niet in staat zijn om zichzelf aan te passen. Dit leidt tot verspilling van investeringen, onverwachte downtime en snel stijgende onderhoudskosten.

X-ray Vision maakt gebruik van Deep Robotics-technologie om de bots aan zich te binden binnen de native application controls in plaats van een harde en oppervlakkige koppeling. De nieuwe geautomatiseerde bot authoring tools gebruiken AI-algoritmen om nieuwe bots te creëren en ervoor te zorgen dat ze goed blijven functioneren. Organisaties kunnen zo sneller en gemakkelijker hun RPA-initiatieven opschalen.

X-ray Vision lost de twee grootste problemen op waar RPA-gebruikers tegenaan lopen:

Geautomatiseerd onderhoud van defecte bots: Uit Pega's RPA-onderzoek blijkt dat het repareren van bots veel meer tijd kost dan verwacht. Het onderhouden van bots vormt hierdoor een van de grootste RPA-obstakels. X-ray Vision detecteert defecte bots met behulp van Pega AI en repareert deze ‘on-the-fly’. Het AI-model wordt continu aangepast met behulp van Machine Learning en wordt zo steeds beter in het detecteren en repareren van bots. Organisaties zijn hierdoor veel minder tijd en middelen kwijt voor het beheren en opschalen van bots.

Snel en eenvoudig complexe bot authoring: Uit het Pega-onderzoek blijkt dat het inzetten van bots bovenaan de lijst staat van grootste RPA-uitdagingen. Zelfs als het gaat om de meest eenvoudige RPA-toepassingen. Om meer complexere applicaties te automatiseren zijn meer geavanceerde en tijdrovende RPA-methoden nodig, zoals het handmatig identificeren van de applicatiefuncties. Pega gebruikt AI om de functie-identificatie te automatiseren, waardoor RPA-ontwikkelaars nu snel en gemakkelijk krachtige Deep Robotics kunnen inzetten in plaats van zwakkere ‘screen scraping’ methoden.

Pega RPA, onderdeel van de Pega Infinity software voor digitale transformatie, automatiseert repetitieve taken die worden uitgevoerd via de gebruikersinterface (UI) van bedrijfstoepassingen. Pega RPA maakt gebruik van Deep Robotics om applicaties op codeniveau te automatiseren. Dit zorgt voor snellere, nauwkeurigere en schaalbare robotautomatisering. Samen met andere functionaliteiten biedt Pega het meest complete end-to-end automatiseringsplatform.

"RPA is een belangrijk onderdeel van de intelligente automatiseringsreis van een organisatie. Toch komen velen er uiteindelijk achter dat bots vaak erg kwetsbaar zijn en vragen om constant en duur onderhoud. Dit doet afbreuk aan bepaalde voordelen van RPA", zegt Derk-Jan Brand (foto), VP en Managing Director Benelux & Nordics, Pegasystems. “Met X-ray Vision heeft Pega weer een belangrijk stukje van de automatiseringspuzzel opgelost door geavanceerde RPA op wereldwijde schaal in te zetten. Door bots sneller, duurzamer en makkelijker te implementeren te maken, wordt RPA een nog betrouwbaarder onderdeel van de automatiseringsstrategie van elke organisatie."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024