Commvault biedt nieuwe reeks van producten en diensten voor intelligent databeheer

22-07-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Commvault biedt nieuwe reeks van producten en diensten voor intelligent databeheer

Commvault, leverancier van enterprise software voor het beheer van gegevens in omgevingen in de cloud en op locatie, introduceert tijdens Commvault FutureReady een nieuwe reeks van producten en diensten voor intelligent databeheer. Daarnaast biedt het flexibele nieuwe abonnementstarieven aan die extra meerwaarde bieden en het vereenvoudigen van het databeheer in de hybride cloud voor klanten.

Nieuwe toevoegingen aan het aanbod van oplossingen zijn Commvault® Backup & Recovery, Commvault Disaster Recovery, Commvault Complete Data Protection en Commvault HyperScale X.

Commvault HyperScale X
Deze nieuwe versie van Commvault HyperScale is een geïntegreerde, scale-out oplossing die simpele en flexibele databescherming biedt voor alle workloads, met inbegrip van containers, virtuele omgevingen en databases. Dit wordt gecombineerd met optimale schaalbaarheid en ingebouwde bescherming tegen ransomware. HyperScale X vertegenwoordigt de eerste integratie van de technologie van Hedvig met die van Commvault en vereenvoudigt en versnelt de overstap naar hybride cloud-omgevingen.

Commvault Backup & Recovery
Dit nieuwe standalone product voor back-ups en gegevensherstel waarborgt de beschikbaarheid van data voor alle workloads op locatie en in de cloud. Dat geldt ook voor cloud native, virtuele en container-workloads. Organisaties kunnen daarmee beschikken over eenvoudige en betrouwbare databescherming op basis van één uitbreidbaar platform.

Commvault Disaster Recovery
Deze uitgebreide disaster recovery-oplossing stelt organisaties in staat om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en de herstelbaarheid te verifiëren van hun gegevens in de cloud en op locatie. Zij profiteren daarbij van simpele en geautomatiseerde orchestration van de disaster recovery en flexibele replicatie.

Commvault Complete Data Protection
Commvault heeft de functionaliteit van Commvault Backup & Recovery en Commvault Disaster Recovery verenigd tot één oplossing voor databescherming. Organisaties kunnen hiermee de beschikbaarheid van data en bedrijfscontinuïteit waarborgen voor alle workloads op locatie en in de cloud.

"Met een reeds robuuste Commvault-implementatie maken we nu gebruik van de cloudcapaciteiten van Commvault om het eigendom van onze technologie-infrastructuur af te stoten - in plaats daarvan investeren we zwaar in de cloud om onze IT-activiteiten draaiende te houden. De softwareoplossing van Commvault vult de hiaten in de native cloud-tools en heeft elke use case van het McDonald's Cloud Services-team afgedekt, waardoor er geoptimaliseerde en effectieve back-ups in de databases worden gemaakt. De oplossing van Commvault stemt de prestaties af op AWS en Microsoft Azure cloudservers en zorgt voor kostenbesparingen door middel van deduplicatie en compressie. McDonald's realiseert waarde van een betrouwbaar, innovatief team met Commvault," zegt Douglas Leonard, directeur - Cloud Services, McDonald's Corporation.

Commvault introduceert daarnaast nieuwe oplossingen voor inzicht in data en data governance, uitgebreide ondersteuning voor Kubernetes in het Hedvig Distributed Storage Platform en een breder toepasbaar abonnementsgebaseerd licentiemodel.

Commvault Data Governance, Commvault® eDiscovery & Compliance en Commvault File Storage Optimization

Deze oplossingen werden in het verleden in gebundelde vorm aangeboden onder de naam Commvault Activate. Ze bieden organisaties meer inzicht in hun data, het signaleren kansen voor het verhogen van de opslagefficiëntie en managen van het risicobeheer. Het vereenvoudigde tariefmodel biedt organisaties de mogelijkheid om deze oplossingen op dezelfde manier af te nemen als andere oplossingen van Commvault.

Verbeterde ondersteuning voor containers in het Hedvig Distributed Storage Platform

Nieuwe verbeteringen van de native API voor Kubernetes in het Hedvig Distributed Storage Platform bieden organisaties flexibele mogelijkheden voor de ontwikkeling en inzet van moderne applicaties in elke Kubernetes-omgeving. Ze kunnen hun data daarbij op naadloze wijze beschermen, migreren, herstellen en benutten.

Geoptimaliseerde abonnementstarieven

Steeds meer organisaties willen overstappen op de OPEX-gebaseerde tarieven die ze van cloud-diensten gewend zijn. Ze hebben behoefte aan de flexibiliteit en efficiëntie van een abonnementsmodel. Commvault speelt een voortrekkersrol bij deze overstap. Ruim 40% van zijn omzet uit software en producten is afkomstig van abonnementslicenties. De vandaag geïntroduceerde oplossingen leiden de weg met abonnementsgebaseerde tariefmodellen en bieden klanten eenvoudiger keuzemogelijkheden. Commvault blijft daarnaast tegemoetkomen aan klanten die de voorkeur geven aan een prijsmodel dat in permanente licenties voorziet.

“We innoveren in sneltreinvaart om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten in een tijd waarin verandering de enige constante is. Met de uitbreiding van zijn aanbod van oplossingen helpt Commvault klanten om effectief om te gaan met wijzigingen binnen hun hybride IT-omgevingen”, zegt Rajiv Kottomtharayil, chief product officer bij Commvault. “Organisaties hebben behoefte aan steeds meer flexibiliteit, schaalbaarheid en wendbaarheid. Deze nieuwe producten bieden een intelligente oplossing voor het ondervangen van huidige en toekomstige risico’s. Of er nu sprake is van een natuurramp, menselijke fouten of ransomware, met deze oplossingen blijven onze klanten veilig.”

Terug naar nieuws overzicht