Witold Kepinski - 22 juli 2020

Thales lanceert samengevoegde 24/7 SOC/NOC op Nederlandse bodem

Het Security Operations Center (SOC) en het Network Operations Center (NOC) van technologiebedrijf Thales in Nederland worden als eerste binnen de groep samengevoegd en gaan zowel IT-infrastructuur als assets van klanten 24/7 monitoren. Doordat de IT en assets van klanten volledig vanuit Nederland worden gemonitord, blijft de data in Nederland en kijken alleen in Nederland gescreende mensen naar deze vaak gevoelige informatie. Thales heeft de primeur deze diensten veilig geïntegreerd te leveren vanuit Nederland.

24/7 experts aanwezig
In de regel besteden organisaties monitoring in de nacht uit aan SOC’s in andere landen. Thales biedt deze dienst vanaf nu volledig voor en vanuit Nederland aan. Het NOC – dat 24/7 geanonimiseerde transactiedata van openbaar vervoersbedrijven analyseert om storingen te verhelpen – wordt samengevoegd met het SOC – dat zich richt op het monitoren van computer- en netwerkactiviteiten van kritische infrabedrijven. De netwerken blijven gescheiden. Het NOC kijkt naar de beschikbaarheid van de systemen, en het SOC naar cybersecurity, beide diensten maken snel ingrijpen bij een incident mogelijk. Hierdoor wordt downtime verkort en schade beperkt.

Voor een succesvolle samenvoeging van beide Centers is op de locatie in Huizen een volledig nieuwe afdeling ingericht waar het team alles voor handen heeft voor het bieden van een optimale dienstverlening op het hoogste niveau. SOC- en NOC-medewerkers worden gescreend en opgeleid om de SOC-dienstverlening aan de uitgebreide Nederlandse kwaliteitsstandaarden (ISO 27001 en NEN 7510) en wet- en regelgeving te voldoen.

Uitbreiding dienstverlening
“Ik ben trots op deze volgende stap in onze dienstverlening, waarmee we de eersten zijn die 24/7 monitoring van assets en IT op Nederlandse bodem aanbieden”, vertelt Mark Donderwinkel, VP & General Manager Thales Huizen. “Covid-19 zorgt ervoor dat veel meer gebruik gemaakt wordt van remote tooling. Daarmee worden organisaties kwetsbaarder en stijgt het aantal aanvallen fors. Nu we in de fase van ‘open up’ zitten, is zo min mogelijk downtime cruciaal. Om dit te realiseren is betere monitoring van zowel assets als de computer- en netwerkactiviteiten noodzakelijk. We kunnen onze klanten nu ontzorgen met dienstverlening op het hoogste niveau voor zowel assetmanagement als cybersecurity.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei