DXC verkoopt healthcare business onderdeel aan Italiaanse Dedalus Group

22-07-2020 | door: Witold Kepinski

DXC verkoopt healthcare business onderdeel aan Italiaanse Dedalus Group

DXC Technology heeft een definitieve overeenkomst aangekondigd om DXC's leverancier van zorgsoftwareproducten te verkopen aan de particuliere Dedalus Group voor 525 miljoen dollar in contanten.

De overeenkomst brengt DXC's softwareactiviteiten voor zorgverleners samen met Dedalus, een Europees bedrijf voor gezondheidszorg en diagnostische software, om een nog sterkere mondiale kracht te creëren op de klinische IT-gebieden van ziekenhuisinformatiesystemen (HIS), eerstelijns- en sociale zorg, geïntegreerde zorg en diagnostiek. Het resulterende bedrijf zal een positie hebben om de digitale transformatie van klinische activiteit en daarmee de effectiviteit van gezondheidszorgsystemen te versnellen, aldus DXC.

DXC's softwarebedrijf voor zorgverleners is een speler in de gezondheidszorg. Een van de innovaties is een open digitaal gezondheidsplatform dat helpt om de zorgresultaten te verbeteren door contextuele en bruikbare inzichten te leveren in het hele zorgecosysteem.

“De verkoop van onze softwareproducten voor zorgverleners aan Dedalus past in onze strategie om ons te concentreren op de Enterprise Technology Stack en ons portfolio te rationaliseren. De transactie belooft gunstig te zijn voor al onze belangrijkste belanghebbenden, inclusief onze klanten en onze mensen, ”zegt Mike Salvino, president en CEO van DXC Technology.

"De toevoeging van DXC's software voor gezondheidszorgsoftware zal onze groei-initiatieven versnellen die drie jaar geleden zijn gestart en ten goede komen aan de meer dan 3 miljoen zorgprofessionals die onze technologie gebruiken om jaarlijks meer dan 200 miljoen patiënten te behandelen", aldus Giorgio Moretti, uitvoerend voorzitter van de Dedalus Group.

De transactie is goedgekeurd door de raad van bestuur van DXC en zal naar verwachting in maart 2021 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en de ontvangst van bepaalde toestemmingen van derden en goedkeuringen van regelgevende instanties. De verkoop is niet onderworpen aan financieringsvoorwaarden of goedkeuringen van aandeelhouders.

Terug naar nieuws overzicht