Cisco en Schneider Electric werken samen aan OT en IT in gebouwbeheersystemen

Cisco en Schneider Electric werken samen aan OT en IT in gebouwbeheersystemen

21-07-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cisco en Schneider Electric werken samen aan OT en IT in gebouwbeheersystemen

Schneider Electric, speler op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, en Cisco hebben een technologiepartnerschap gevormd om grote vooruitgang te boeken bij de ontwikkeling van slimme gebouwen. De twee bedrijven hebben samen ontwerpen ontwikkeld, getest en gevalideerd die helpen om gebouwbeheersystemen aan te sluiten op een Internet Protocol (IP)-netwerk met een veilige, schaalbare en veerkrachtige structuur die gemakkelijk te beheren is.

De huidige slimme gebouwen zijn steeds meer gedigitaliseerd en maken gebruik van het Internet of Things (IoT) voor een grotere efficiëntie, een optimaal gebruikersgemak en een hogere waarde van het gebouw aldus de twee partners. De oplossing van Schneider Electric en Cisco brengt IT en operationeel gebouwenbeheer samen in een veilige en efficiënte IP-netwerkoplossing. Het stelt meerdere Schneider Electric EcoStruxure™ Building IP-architectuurtopologieën in staat om te integreren met bestaande gebouwindelingen met behulp van Cisco Industrial Ethernet-schakelaars.

Deze schaklaars kunnen aangesloten worden op Schneider's SmartX IP-controllers. De oplossing voldoet aan de eisen die aan de beschikbaarheid van het systeem worden gesteld bij de implementatie, waardoor klanten tijd en middelen besparen.

"Schneider Electric leidt de digitale transformatie van slimme gebouwen met EcoStruxure Building, een veilig en open platform, waardoor IoT-oplossingen probleemloos en in realtime met data verbinden en deze data verzamelen, analyseren en verwerken", aldus Kaynam Hedayat, VP Product Management, Digital Energy, bij Schneider Electric. "Het is spannend om te zien dat onze oplossingen, in combinatie met de IT-expertise van Cisco, resultaten opleveren. Zo kunnen onze EcoXpert-partners de beste oplossingen leveren aan hun klanten, bedrijven helpen te groeien, winstgevender zijn en zich onderscheiden.”

Schneider en Cisco melden het volgende rond gebouwbeheersystemen te kunnen bieden:

Beter beveiligd

  • Standaard één beveiligingsleverancier voor IT- en OT-beveiliging.
  • Identificeer, segmenteer en behandel afwijkingen of cyberaanvallen op het moment dat ze zich voordoen.
  • Handhaaf een samenhangend, op identiteit gebaseerd beveiligingsbeleid voor de netwerkinfrastructuur.

Schaalbaarder

  • Eenvoudig op te schalen van kleine tot grote implementaties, terwijl er steeds meer gegevens verzameld worden voor IoT-toepassingen.
  • Maak gebruik van een high-speed IP-netwerk voor het beheer van realtime systeemoperaties.

Veerkrachtiger

  • Verhoog de beschikbaarheid van het gebouwsysteem door te garanderen dat netwerkstoringen de aangesloten systemen niet uitschakelen.
  • Identificeer en los problemen snel en efficiënt op met behulp van standaard netwerkdiagnosetools

Gemakkelijker te beheren

  • Verlaag de kosten en vereenvoudig het BMS-beheer met één geconvergeerd netwerk voor IT- en OT-systemen
  • Stel technici zonder diepgaande IP-ervaring in staat om vóór de installatie Ethernet-veldbusschakelaars in gebruik te nemen met Plug and Play, zero-touch-configuratie.

Uitbreiding van de Solution Technology Integrator (STI)
Tijdens de samenwerking hebben Schneider Electric en Cisco hun Solution Technology Integrator (STI)-overeenkomst uitgebreid met gekwalificeerde gecertificeerde en Master EcoXpert-systeemintegratorpartners. Als "Cisco Select" of partner op hoger niveau krijgen Schneider EcoXperts toegang tot Cisco-trainingen en -opleidingen over IP Ethernet-architecturen en kan het bedrijf profiteren van een vereenvoudigde, voorspelbare en voordelige prijsstelling voor Cisco-producten, waaronder Industrial Ethernet Switches, Catalyst Switches, Industrial Network Director (IND) software en nog veel meer. 

Ontdek hier meer over de samenwerking.

Terug naar nieuws overzicht