IBM cloud zorgt voor betere omzet dan verwacht

IBM CEO Arvind Krishna

21-07-2020
Deel dit artikel:

IBM cloud zorgt voor betere omzet dan verwacht

IBM zag zijn omzet in het tweede kwartaal van 2020  met vijf procent dalen naar 18,1 miljard dollar. Dat is wel meer dan de schattingen van analisten die 17,7 miljard dollar omzet hadden verwacht. De nettowinst daalde met 46 procent naar 1,4 miljard dollar, dat mede werd veroorzaakt doordat bedrijven minder uitgeven door de wereldwijde coronacrisis.

Booming business was het IBM cloud onderdeel dat met 30 procent steeg naar 6,3 miljard dollar. Red Hat toepassingen waren ook in trek, de verkoop steeg met 17 procent.

Global Business Services zag de omzet met 7 procent dalen naar 3,9 miljard dollar. IBM Systems zag de omzet met zes procent stijgen naar 1,9 miljard dollar vooral doordat IBM Z toepassingen zeer in trek waren. 

IBM Global Financing zag de omzet met 25 procent dalen naar 265 miljoen dollar.

IBM ceo Arvind Krishna is optimistisch over de lange termijn, onder andere door de stijgende vaag naar cloud diensten en dat de lockdown maatregelen in Aziatische landen en in Europa zijn versoepeld. "Onze klanten zien de waarde van het hybride cloudplatform van IBM, gebaseerd op open technologieën, in een tijd van ongekende bedrijfsverstoring. We streven ernaar om met een groeiend ecosysteem van partners een duurzaam hybride cloudplatform te bouwen dat als een krachtige katalysator voor innovatie voor onze klanten en de wereld zal dienen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud