Witold Kepinski - 20 juli 2020

DX Groep koopt Nederlandse Cloud PBX-aanbieder gnTel

DX Groep koopt Nederlandse Cloud PBX-aanbieder gnTel image

DX Groep heeft voor een onbekend bedrag Cloud PBX-aanbieder gnTel overgenomen. gnTel BV is gevestigd in Nederland en heeft ook een vestiging in Duitsland.

DX Groep is onderdeel van Gamma Communications, een op technologie gebaseerde leverancier van communicatiediensten voor de zakelijke markt in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Spanje. DX Groep bestaat uit 'Dean One', 'Schiphol Connect' en 'Nimsys'. Met het toevoegen van 'gnTel' verdrievoudigt het Cloud PBX-klantenbestand in de regio en breidt DX Groep tegelijkertijd het aantal partners aanzienlijk uit.

Daarnaast geeft gnTel DX Groep en Gamma een geografische aanwezigheid in Noord-Duitsland (Düsseldorf), en is het een mooie aanvulling op Gamma's recente overname van HFO waardoor Gamma zijn Duitse Cloud PBX-groeiplannen versneld kan uitvoeren.

Met het hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Delft en Mönchengladbach, benadert gnTel de markt met meer dan 300 partners die verkopen onder het merk van gnTel of onder eigen label.

Andrew Taylor, CEO van Gamma: "De overname van gnTel vult aan op onze bestaande Europese activiteiten en past in onze eerder genoemde groeistrategie. We verwelkomen de medewerkers en klanten van GnTel met open armen in de Gamma-familie en kijken uit naar onze samenwerking."

Onno Speekenbrink (foto), CEO van gnTel: "We zijn heel blij met de overstap naar de DX Groep, die samen met Gamma een duidelijke UCaaS-strategie heeft. Met hun aanvullende kennis en ervaring kunnen we het groeiproces van gnTel aanzienlijk opvoeren. Dankzij de synergie tussen ons product, onze marktbenadering en onze bedrijfscultuur is de overname een goede match en we kijken ernaar uit om bij te dragen aan Gamma's groeistrategie."