Edwin Paalvast wordt Chief of International Markets bij Philips

Edwin Paalvast, Philips

20-07-2020 | door: Witold Kepinski

Edwin Paalvast wordt Chief of International Markets bij Philips

Koninklijke Philips, speler in gezondheidstechnologie, kondigt benoeming aan van Deeptha Khanna als Chief Business Leader van de Personal Health business, met ingang van 20 juli 2020, en de benoeming van Edwin Paalvast tot Chief of International Markets, met ingang van 1 augustus 2020. Khanna en Paalvast zullen lid worden van het Philips Executive Committee, rapporterend aan Philips CEO Frans van Houten.

Khanna komt bij Philips van Johnson & Johnson om leiding te geven aan haar Personal Health-activiteiten die tijdelijk werden geleid door Frans van Houten. Paalvast volgt de huidige Chief of International Markets Henk de Jong op, die met ingang van 1 augustus 2020 is benoemd tot CEO van het Philips Domestic Appliances business dat een apart bedrijf wordt.

Edwin Paalvast (1963) komt bij Philips van Cisco Systems waar hij Senior Vice President Global Specialists was, en leidde een wereldwijd verkoopteam op specialistische gebieden, waaronder het Internet of Things (IoT), netwerken, datacenter, cloud, samenwerking, cybersecurity en Diensten. Daarvoor bekleedde hij verschillende seniorfuncties, waaronder die van president van Cisco Systems EMEA. Hij begon zijn carrière in 1986 bij TNO, waar hij onderzoek deed naar High Performance Computing en Applied Computer Science. Hij heeft twee Masters in Computer Science and Mathematics en een PhD in Computer Science and Physics.

Terug naar nieuws overzicht