Witold Kepinski - 17 juli 2020

Microsoft schrapt enkele honderden banen

Microsoft schrapt enkele honderden banen image

Microsoft meldt dat het zijn personeelsbestand wereldwijd in alle regio's en teams heeft geoptimaliseerd sinds de start van zijn nieuwe gebroken boekjaar dat 1 juli inging. Het gaat naar verluidt om enkele honderden banen.

Microsoft geeft geen inzage welke functies zijn geschrapt en waar de ontslagen precies zijn gevallen. Business Insider meldt dat het gaat om minder dan duizend banen die worden geschrapt.

Het bedrijf optimaliseerde eerder het aantal redacteuren bij online nieuwsportaal MSN.com die zijn vervangen door AI-aangedreven robot software. Verder zouden er banen zijn geschrapt in de Microsoft Azure cloud divisie.

Microsoft gaat tot slot zijn wereldwijd zijn fysieke winkels sluiten. Het bedrijf zal zich meer concentreren op zijn online winkels. Microsoft reserveert 450 miljoen dollar aan kosten voor deze stap.Het winkelpersoneel wordt verplaatst naar bedrijfsfaciliteiten of gaan werken op werkplekken op afstand. Microsoft zegt te blijven investeren zijn online storefronts van Microsoft.com en zijn winkels in Xbox en Windows. Hierbij worden diensten geboden zoals één-op-één videochat-ondersteuning, online instructievideo's en virtuele workshops.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024