Acronis neemt DeviceLock over

Serguei Beloussov, Acronis

16-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Acronis neemt DeviceLock over

Acronis, speler op het gebied van cyberbescherming, neemt DeviceLock, Inc. over. DeviceLock voorziet ondernemingen en overheidsinstellingen van over de hele wereld van software ter voorkoming van dataverlies op endpoint devices en poorten. DeviceLock wordt een volledige dochteronderneming van Acronis.

DeviceLock, speler op het gebied van preventie van dataverlies (Data Loss Prevention, oftewel DLP) op endpoint devices, beschermt wereldwijd 4 miljoen computers, in meer dan 5.000 organisaties en in tal van sectoren, waaronder het bankwezen en financiële dienstverlening, medische zorg, farmacie, overheid en defensie, productie en retail.

DeviceLock DLP anticipeert op het feit dat bijna twee derde van alle ernstige datalek incidenten wordt veroorzaakt door werknemers, contractanten of bezoekers. Hetzij per ongeluk of met slechte bedoelingen. De oplossingen van DeviceLock zijn ontworpen om datalekken te voorkomen bij de bron en beschermen waardevolle data tegen insider threats, dreiging van binnenuit. Acronis gaat de technologie van DeviceLock integreren in het Acronis Cyber Platform, waardoor nieuwe services beschikbaar komen via de Acronis Cyber Cloud Solutions-portal. Tegelijkertijd blijft Acronis werken aan nieuwe versies van het DeviceLock DLP-complex, met behoud van volledige technische ondersteuning. De verwerving van de nieuwe mogelijkheden helpt Acronis om haar missie nog beter te volbrengen: het bieden van ongeëvenaarde cyberbescherming voor elk bedrijf.

Met DeviceLock’s volledige DLP-suite zal Acronis klanten en partners een eenvoudige en betaalbare aanpak aanbieden ter voorkoming van datalekken vanuit Windows- en Mac-laptops, desktopcomputers en virtuele Windows-sessies en -applicaties. Deze bestrijken de vijf vectoren van cyberbescherming: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS) van alle data, applicaties en systemen.

"Door de oplossingen van DeviceLock aan ons portfolio van cyberbeschermingsproducten en -services toe te voegen, bieden we onze partners en klanten eenvoudig toegang tot DLP-functionaliteit voor endpoints, tegen een gunstige prijs,” stelt Serguei "SB" Beloussov (foto), oprichter en Executive Officer van Acronis. "Om nog meer mogelijkheden aan ons bestaande repertoire toe te voegen kijken we naar de mogelijkheden om zelf nieuwe oplossingen ontwikkelen, maar ook naar mogelijke overnames van andere toonaangevende leveranciers. De wereld van de IT-beveiliging verandert continu en we zijn vastbesloten om de evolutie van onze oplossingen voort te zetten, om te kunnen blijven voldoen aan de steeds veranderende wensen vanuit de markt."

Terug naar nieuws overzicht