Redactie - 20 juli 2020

Enable U laat data veilig stromen

Enable U laat data veilig stromen image

Blockchain, kunstmatige intelligentie en Internet of Things hebben data nodig en leveren enorm veel data-uitwisseling op met bestaande informatiesystemen. Typisch werk voor Enable U dat is gespecialiseerd in het maken van veilige en goed werkende koppelingen. Dit zegt Frank Arts (foto), de CEO en mede-oprichter (14 jaar geleden) van Enable U.

Enable U helpt vaak degene die het probleem ervaart binnen een organisatie. Arts: “Iemand die verantwoordelijk is voor een dienst die moeilijk te leveren is. Tegen de tijd dat wij aanschuiven zijn de frustraties vaak al huizenhoog en is er al van alles gebeurd op het vlak van integratie. De initiële gesprekspartner is dus vaak iemand van de business, maar uiteindelijk zitten we met de mensen van de IT-afdeling rond de tafel om de problemen op te lossen. We leveren immers een technisch hoogstandje. En ten slotte beslist de business of ze met ons in zee gaan.”

Aan trends als blockchain, kunstmatige intelligentie en Internet of Things draagt Enable U ook bij, aldus Arts. “Je ziet dat organisaties deze vormen van techniek gaan toepassen. Vormen die veel data opleveren en met elkaar moeten combineren, en ook nog eens met bestaande platformen. Wij denken mee hoe die nieuwe oplossingen passen binnen de bedrijfsprocessen en welke wegen data dan moeten afleggen.”

Lees verder het interview met Frank Arts: Enable U: innovaties componeren met bestaande samples.

Door: Teus Molenaar